KARSINTA-RAPORTTI: OULUN LIPPO – SIILINJÄRVEN PESIS 8.9.

Oulun Lippo otti ensimmäisen kiinnityksen Superpesiskarsinnoissa Siilinjärven Pesistä vastaan, kun oululaisten kotiedun myötä Raksilassa pelattu ottelu päättyi Lipon puhtaaseen 2–0 voittoon!

Ottelu käynnistyi Oulun Lipon puolesta iloisesti, kun kahdessa ensimmäisessä sisävuorossaan Oulu siirteli itsensä 1–0 johtoasemaan, avausjuoksu lyöjänä toimiessa Markus Hallasuo ja tuojana Oskari Salmela. Tämän jälkeen Siilinjärvi kuitenkin pääsi tasoittamaan tilanteen 1–1 lukemiin seuraavalla sisävuorollaan Mikko Hakomäen onnistumisella, mikä ei kuitenkaan oululaisia hetkauttanut, kun Miika Keski-Petäjä onnistui vastaamaan tasoitusjuoksuun kotiuttamalla Kasperi Salmelan. 2–1 juoksulukemat säilyivätkin tauolla aina ensimmäisen jakson loppuun saakka, kun kummankaan joukkueen puolelta juoksuja ei saatu enää aikaiseksi – tilanteen antaessa myös oululaiselle helpotusta toista jaksoa ajatellen!

Toisella jaksolla vääntö oli kotiuttamisen puolesta tasaisempaa ja ensimmäiset juoksut näkivätkin päivänvalon vasta kolmannessa vuoroparissa, kun Aapo Hiltunen onnistuneesti kotiutti jälleen sairastuvalta kokoonpanoon saadun Ville-Pekka Jokisen. Oululaisten näkökulmasta harmittava tasoitusjuoksu tuli kuitenkin Siilinjärveltä heti seuraavassa sisävuorossa Jiri Pippolan toimesta, johon kuitenkin Oulun puolesta vielä vastattiin. Lippo saikin kaksi juoksua aikaiseksi viimeisellä sisävuorollaan, kun Markus Hallasuo kotiutti ensin Kasperi Salmelan ja Aapo Hiltunen tämän jälkeen Harri Kolehmaisen. Siilinjärveläiset saivat 3–1 tilannetta kavennettua vielä yhdellä, Matias Hännisen, lyömällä juoksulla, joka oululaisten onneksi jäi vuoron ainoaksi. Siilinjärveläisten sisäpelistä kertoikin paljon koko ottelun aikana joukkueen saamat 8 kolmostilannetta, joita Oululla vastaavasti löytyi 19 kappaletta. Tämän turvin Oulun Lippo otti ensimmäisen kiinnityksen Superpesiskarsinnoissaan ja jatkaa tästä matkaan tulevana lauantaina Siilinjärvelle Mantun kentälle!

Superpesiskarsintojen ensimmäisessä ottelussa parhaina pelaajina palkittiin Oulun Lipolta Miika Keski-Petäjä ja Jimi Heikkinen. Vierasjoukkue Siilinjärven Pesiksen parhaina pelaajina palkittiin Ville Lantiainen ja Mikko Hakomäki.

Seuraava Oulun Lipon ja Siilinjärven Pesiksen välinen ottelu pelataan tulevana lauantaina 11. syyskuuta Siilinjärvellä. Ottelu alkaa Mantun kentällä kello 15:00 ja ottelu on nähtävissä fanikameralähetyksenä Ruutu+-palvelun kautta.

Seuraava kotiottelu eli kolmas Superpesiskarsinta-ottelu Siilinjärven Pesistä vastaan pelataan kuitenkin jo sunnuntaina 12. syyskuuta ja ennakkoliput löytyvät verkkokaupasta osoitteesta lippo.shopunique.fi. Lippuja on saatavilla myös porteilta – hinnat 10e/15e ja alle 7-vuotiaat ilmaiseksi! Kausikortilla ei pääse otteluun. Lämpimästi tervetuloa jälleen sunnuntaina Raksilaan!