RAPORTTI: JYVÄSKYLÄN LOHI – OULUN LIPPO 29.8.

Runkosarjalle saatiin toivotunlainen päätös, kun Oulun Lippo otti lopulta tiukan avausjakson jälkeen voiton Jyväskylän Lohesta sekä voitosta saatujen sarjapisteiden myötä voitti myös runkosarjan!

Ottelun avausjakso meni tasaisesti vääntäessä puolin ja toisin, kun pelkästään yhden vuoroparin aikana nähtiin molemmin puolin juoksuja. Avausjuoksuista vastasivat Lohen Alex Leinonenja Arttu Rauhamäki, Lipon kuitenkin heti tasoittavalla sisävuorollaan kaventaessa tilanteen 2–2 lukuihin Oskari Salmelan sekä Jonne Luhtavaaran lyödessä ja Tapani Pirin sekä Harri Kolehmaisen tuodessa. Kovasta yrityksestä huolimatta Lippo ei saanut neljännen lopettavalla sisävuorollaan enää juoksuja aikaiseksi ja täten jaettavat jaksopisteet siirtyivät seuraavan jakson määrättäväksi.

Toisella jaksolla juoksujen makuun päästiinkin tosissaan, kun oululaisten puolelta runkosarjan voiton takaavasta pisteestä alettiin tosissaan taistella. Oulu ottikin jo jakson avausvuorosta alkaen pesäeroa jyväskyläläisiin, ensimmäisen juoksun lyönnistä vastatessa Aapo Hiltunen ja tuonnista Kasperi Salmela. Juoksuilla juhlittiinkin aina 0–9 lukemiin saakka, kunnes Lohi kavensi tilannetta yhdellä juoksulla. Jyväskylän Aleksi Karttusen kavennusjuoksu ja vuoroparia myöhemmin tullut Valtteri Havukaisen tekemä toinen juoksu ei kuitenkaan riittänyt kirimään, kun oululaiset takoivat vielä lisää juoksuja. Lyönneistä vastasivat Aapo Hiltunen (2), Markus Hallasuo(4), Jonne Luhtavaara, Miika Keskipetäjä (2), Tino Alaspää, Ari Lankinen ja Aki Toikka. Tuonneista tilastoon merkinnän saivat Kasperi Salmela (4), Oskari Salmela (2), Harri Kolehmainen (2), Tapani Piri, Markus Hallasuo, Miika Keski-Petäjä ja Jonne Luhtavaara. Loppulukemat toiselta jaksolta olivatkin tylyt 2–12 vieraiden hyväksi, jotka takasivat Oululle jaksovoiton, otteluvoiton sekä runkosarjan voiton!

Ottelussa parhaina pelaajina palkittiin Oulun Lipon kokoonpanosta Jonne Luhtavaara sekä Miika Keski-Petäjä ja Jyväskylän Lohen pelaajista Mikko Watia sekä Arttu Rauhamäki.

Oulun Lippo jatkaa kuitenkin pelejään tulevana keskiviikkona, kun välierissä vastaan asettuu Kannuksen Ura! Pelit aloitetaan Oulussa DataCenter Stadionilla 1. syyskuuta kello 17.00. Ennakkoliput ovat ostettavissa verkkokaupasta!

Mikäli et kuitenkaan pääse paikalle, striimataan ottelu 10 euron lippuhintaan! Linkki lipun ostamiseen löytyy alla näkyvästä verkko-osoitteesta.