Raportti: Kannuksen Ura 24.7. / Ylivieskan Kuula – Oulun Lippo 28.7.

Otteluraportti:
Kannuksen Ura – Oulun Lippo 24.7.
Ylivieskan Kuula – Oulun Lippo 28.7.

Kannus kaatoi viime viikolla Oulun piirun verran parempana. Siitä sisuuntuneena, Lippo näytti Kuulaa vastaan, kuinka nousta ylös mestarin elkein!

Viime viikon vierasreissut olivat Lipolta kahta eri maata. Kannus oli helteisessä keskiviikkoillassa tekemässä kotona todellista tuhkimotarinaa, kun se heti alkumetreiltä pääsi epävarmasti aloittaneen Lipon niskan päälle. Lipon otteissa näkyi turhautumista, eikä Lippo päässyt rentoutumaan ensimmäisen jakson aikana missään vaiheessa, vaan se joutui paiskimaan tosissaan töitä pysyäkseen isäntien matkassa. Täysin palkinnotta ei jääty ja kolmannessa vuoroparissa Lippo alkoi päästä jälleen pelistä jyvälle. Lippo onnistui tasoittamaan taulun lukemat ja perään neljännessä vuoroparissa Tapio Salo onnistui takakentän puhkaisussa. Lippo pääsi hetkeksi 4-2 johtoon. Palasia puuttui kuitenkin edelleen pelistä ja Ura tuli selkeästi voitonnälkäisenä viimeisen parin tasoittavalle vuorolleen. Pian tilanne oli taas tasan, kunnes Uran Tommi Angervisto löi, kuin viimeisenä niittinä arkkuun, kentän tyhjäksi ja itselleen tuplajuoksun. Ensimmäinen jakso päättyi tätä myötä Kannuksen Uralle 8-4. ”Vaikka tultiin tasoihin ja jopa johtoon, niin tehtiin ensimmäisessä jaksossa isoja ulkopelivirheitä”, Lipon 1 pj Ilkka Hirvonen muistelee. Toiselle jaksolle Lippo skarppasi ja pelissä alkoi näkyä jälleen valonpilkahduksia. Ulkopeliä kiristettiin huomattavasti, eikä isäntiä päästetty enää lieasta. Lippo otti jaksovoiton neljällä juoksulla ja ottelua lähdettiin ratkomaan supervuoroon. Lipon epäonneksi Uralle sattui melkoinen onnenkantamoinen, kun ratkaisulyönti tippui juuri Lipon pelaajan eteen, eikä Lippo, tilanteista huolimatta, onnistunut omissa yrityksissään. Lopputulos ei luonnollisestikaan miellyttänyt pelinjohtoa, vaikka täysin tyhjin käsin kotiin ei lähdettykään. ”Kannus oli juuri tuon verran parempi ehkä sitten tässä ottelussa”, Hirvonen vielä pelin jälkeen harmitteli. Hän päätti kuitenkin lupaamalla, että sunnuntaiseen otteluun lähdettäisiin kääntämään suunta 180°.

Lippo jatkoi siis radanvarren valloitusyrityksiä sunnuntaina Ylivieskassa ottelulla Ylivieskan Kuulan vieraana. Keskiviikkoinen nollattuna, tavoitteet olivat yksinkertaiset; vain voitto kelpaa. Ja pian olikin huomattavissa, että Hirvosen keskiviikon jälkeinen lupaus piti. Lippo osoitti jälleen kerran, että se kykenee nousemaan tappiosta kovempana, viekkaampana ja voitonnälkäisenä. ”Olen erittäin tyytyväinen koko joukkueen panokseen”, Hirvonen hehkuttaa. Lippo vilautteli ottelussa monipuolisuutta sisäpelissä, iskien ennalta-arvaamattomasti Kuulan heikkoihin kohtiin. Kolmannen vuoroparin avausvuoron jälkeen Lipon johto oli jo 0-8. Tätä seurannut ulkovuoro lisäsi hieman draamaa peliin, kun Kuula pääsi kaventamaan tilanteen 5-8. Kuulan kiri ei kutienkaan riittänyt ja Lippo vei ensimmäisen jakson nimiinsä. Hikikarpalot Lipon miesten otsillakin johtuivat lähinnä helteestä. Toinen jakso oli sitten alusta loppuun selkeää Lippo-dominanssia. Vastustajalle annettiin lahjaksi yksi juoksu harhaheitolla, mutta muuten ulkopeli puri ja kotiutuksissa onnistuttiin. Lippo voitti jakson 1-8 ja samalla koko ottelun 0-2 (5-8, 1-8).

Ensimmäisen jakson hetkellisestä herpaantumisesta huolimatta Hirvonen on tyytyväinen otteluun kokonaisuutena. ”Meiltä nähtiin ehjä suoritus ja onnistujia oli joukkueen täydeltä.” Taattua varmuutta mailan varressa toi kokeneempi kaarti: Kohonen, Lehtiniemi ja Järvelä, ja ulkopelissä Tapio Salo henki silminnähden rauhaa kentälle. Nuoremmasta osastosta etenkin Kasperi Salmelan uhrautuvat otteet ilahduttivat sekä pelinjohtoa, että paikalle tulleita Lippo-kannattajia. Lippo vaihtoi lyöntijärjestystään Ylivieskaa vastaan ja se toi kaivatunlaisen tuloksen. ”Lähdettiin tällä muutoksella hakemaan laajuutta kotiutuspuoleen”, Hirvonen kertoo. ”Ollaan kokeiltu eri vaihtoehdoilla saada sitä auki ja hieno nähdä, että tämä nyt toimi. Aika samoilla sävelillä jatketaan tästä eteenpäin”, Hirvonen lisää.

Keskiviikon yhden pisteen ja sunnuntaisen voiton myötä Lipolla on nyt kasassa 38 pistettä ja kolmossija on hetkeksi turvattu. Kakkospaikalle Haminan kainaloon ei myöskään ole matkaa kuin neljän pisteen verran ja yhden ottelun vähemmän pelanneena Lippo lähteekin kuromaan sitä eroa kiinni keskiviikkona Vähänkyrön Viestiä vastaan. Viikon huipentaa pitkästä aikaa kotikentälle pääsy perjantaina 2.8. kun vastaan saapuu Laukaan Urheilijat.