RAPORTTI: KANNUKSEN URA – OULUN LIPPO 2.6.

Otteluraportti Kannuksen Ura – Oulun Lippo 02.06.2021

Kannuksen Uraa vastaan pelattu kauden avaus tarjosi pesäpalloviihdettä pitkän kaavan kautta yleisöttömälle Lestijoki-areenalle, päättyen lopulta kotiutuslyöntikilpailun viimeisellä lyönnillä Oulun Lipon voittoon.

Ottelun ensimmäisessä jaksossa Lippo käynnisti sisäpelinsä vauhdikkaasti, Harri Kolehmaisen ja Tapani Pirin molempien onnistuessa mailan varressa, tulostaulun näyttäessä 0–2 heti ensimmäisen vuoroparin jälkeen. Uran pallot eivät meinanneetkaan ensimmäisen jakson aikana sattua viivojen sisälle ja Lippo sai myös sisäpelivuoroihin avuja muutaman kannus-räpsässä poltelleen pallon turvin. Ura kuitenkin onnistui vielä jakson aikana avaamaan oman juoksutilinsä, kaventaen tilanteen numeroihin 1-2 Aleksi Patrikan lyönnillä. Loppujakso sujui tasaisemmissa tunnelmissa, mutta tasoittamaan Ura ei kuitenkaan enää pystynyt ja Lippo vei jakson nimiinsä juoksuin 1–2.

Toisen jakson alkupuoli painottui molempien joukkueiden ulkokentän onnistumisiin, kolmostilanteiden ollessa tiukassa ja kaksi vuoroparia mentiinkin nollalukemissa. Jakson loppupuolella sisäpeliin saatiin kuitenkin oululaisten puolesta ilmettä, Jonne Luhtavaaranlyödessä ja Oskari Salmelan tuodessa tilanteeksi 0–1. Heti perään Harri Kolehmainen toi juoksun Aapo Hiltusen lyönnillä ja numeroiksi vaihtuivat 0-2. Lippo tylsytti Uran juoksuyrityksiä ahkerasti, mutta neljännessä vuoroparissa Kannuksen Tuomo Raution lyönti kavensi tilanteeksi 1–2, jonka perään Joel Salmela onnistui lyömään kolmospuolelle kolmen juoksun arvioisesti, toisen jakson päättyessä Kannukselle 4–2.

Supervuoroparissa Ura onnistui aloittavassa sisävuorossaan kahteen kertaan, Aappo Savikosken ja Joel Salmelan lyödessä taululle numerot 2–0. Lippo kuitenkin pääsi tämän jälkeen omalla sisävuorollaan harhaheiton turvin kaventamaan tilanteeksi 2-1 , Oskari Salmelantuodessa juoksun. Tämän jälkeen Aapo Hiltunenlöi Harri Kolehmaisen jälleen kotiin, tasoittaen supervuoroparin 2–2. Tämän jälkeen juoksuja ei kuitenkaan syntynyt ja ottelu eteni kotiutuslyöntikilpailuun saakka.

Kotiutuslyöntikilpailussa Ura onnistui lyömään ensimmäisestä paristaan (Savikoski-Mäkelä) juoksun, muiden päättyessä paloon. Omalla vuorollaan Lippo onnistuu myös kotiuttamaan ensimmäisessä parissaan (Toikka-O. Salmela), jännityksen kuitenkin riittäessä aivan ottelun loppumetreille asti. Viimeisessä parissa Aapo Hiltunen kotiuttaa lyönnillään Ari Lankisen, edeten vielä itse kunnarin arvoisesti kolmospesälle ja päättäen kotiutuslyöntikilpailun lukemiin 1–3 ja näin ollen Oulun Lippo aloittaa kautensa 2 pisteen vieraspelivoitolla Kannuksen Urasta!

Pelinjohtaja Markku Hylkilälle jäi ottelusta loppujen lopuksi hyvä fiilis ja eritoten ulkopeli nähtiin kokonaisuutena hyvänä, vaikka yksittäisen läpilyönnin myötä kolmen pisteen voitto lipesikin Lipon käsistä ja Kannus pääsi pelin päälle vaarallisessa paikassa. Ottelun tärkeänä hetkenä Hylkilä näki joukkueen osoittamaa luonnetta supervuoroparin tasoittamisessa, jota pelinjohtaja piti tulevaisuutta ajatellen hyvänä oppina sekä näyttönä, vastaavanlaisia yllättäviä ja negatiivisia tilanteita kohdatessa.

Hylkilä tiedostaa joukkueen isoimpien kehityskohteiden olevan sisäpelissä, jota lähdetäänkin jälleen sunnuntain kotipeliä ajatellen kehittämään, jotta pystytään taistelemaan täydet kolme sarjapistettä. Töitä on vielä paljon tehtävänä, mutta niitä myös tehdään, summaa pelinjohtaja.

Ottelussa Oulun Lipolta ykköspalkittuna oli Harri Kolehmainen ja kakkospalkittuna Santtu Luhtavaara. Kannuksen Uralta ykköspalkittuna Joel Salmela ja kakkospalkittuna Lauri Vuollo.

Alta löydät linkit pesistuloksiin sekä lehdistövideoon.

Oulun Lipon seuraava ottelu pelataan tämän viikon sunnuntaina kotona, kun vastaan asettuu Alajärven Ankkurit. Ottelu alkaa kello 16:00 ja ottelun liput ovat ostettavissa ennakkoon verkkokaupasta.

Tervetuloa kannustaan Lippo kauden ensimmäiseen kotivoittoon!