RAPORTTI: LOIMAAN PALLOILIJAT – OULUN LIPPO 13.6.

Loimaan Palloilijat VS Oulun Lippo 13.06.2021

Aurinkoinen sunnuntai-iltapäivä Loimaan pesäpallostadionilla päättyi kolmen pisteen arvoisesti Oulun Lipon nimiin, kun vahva ulkopeli piti kotijoukkue Loimaan Palloilijoiden juoksutilin pyöreässä nollassa ja sisäpelissä onnistuttiin yhteensä kuuden juoksun arvoisesti ohivuoroista huolimatta!

Oululaiset jatkoivat ottelun ensimmäisessä jaksossa siitä mihin eilen jäätiin, heti ensimmäisessä vuoroparissa Kasperi Salmelantuodessa ja Markus Hallasuon lyödessä numeroiksi 0-1. Samanlainen meno jatkuikin myös toisessa sisävuorossa, kun edeltävänä päivänä ykköspalkittu Jonne Luhtavaara vuorostaan kotiutti myös Kasperi Salmelan. Myös neljännen aloittavalla sisävuorolla Salmela jälleen eteni kotipesään asti Luhtavaaran lyönnistä ja seuraavana lyöjänä olleen Hallasuon ottaessa mallia, kotiuttaen Salmelan veljeksistä vuorostaan Oskarin.

Kotijoukkue Palloilijat eivät juoksutiliään pääse ensimmäisellä jaksolla lainkaan avaamaan ja näin ollen Oulu ansaitsi itselleen ensimmäisen pisteen juoksuin 0-4.  Ari Lankinen summasi ensimmäisen jakson jälkeisissä kommenteissa, että tulostaulun lukemista huolimatta sisävuoroissa olisi vielä kuitenkin parantamisen varaa muutamien ohivuorojen puolesta, mutta ulkopeliin oltiin kuitenkin tyytyväisiä.

Toisella jaksolla oululaisten juoksutilin avaamisessa ei jälleen kauaa nokka tuhissut, Hallasuon lyödessä Oskari Salmelan kotiin ensimmäisessä sisävuorossa. Juoksujen tehtailu oululaisleirissä hyytyi kuitenkin jokseenkin avausjuoksun jälkeen, kunnes kolmannen lopettavalla Kasperi Salmela toi oululaisten nimiin toisen juoksun Jonne Luhtavaaran lyönnistä. Oululaisten neljännen lopettavaan asti ei ottelusta päästy, kun rautainen ulkopeli piti kotijoukkue Loimaan nollalukemissa ja taulun lopputulos näytti lukemaa 0–2. Näin ollen Lippo nappasi itselleen ottelusta täydet kolme pistettä ja viikonlopun vieraspelitavoitteen voidaankin katsoa täyttyneen, kotimatkalle lähdettäessä kaksi suoraa voittoa takataskussa!

Ottelussa kotijoukkue Loimaalta parhaina pelaajina palkittiin Elmo Peltonen ja Tomi Lehtonen, kun taas Oulun riveistä palkinnon vastaanottivat ansaitusti Kasperi Salmela ja Miika Keski-Petäjä.

”Ulkopeli oli välillä oikein loisteliasta Keski-Petäjän johdolla ja tylsytti Loimaan pelaamisen totaalisesti ja sitä kautta hallinnan tunne oli tosi vahva koko pelin ajan”, tuumaa pelinjohtajaHylkilä pelin jälkeen. Hylkilä kuitenkin sanoo, ettei sisällä päästy vielä lähelläkään siihen mitä tavoiteltiin, mutta tärkeillä hetkillä pystyttiin kuitenkin juoksut tekemään ja kolmen pisteen voitto Loimaalta ottamaan.

Kaikkiaan pelinjohtaja on reissuviikonloppuun ja kuuteen sarjapisteeseen todella tyytyväinen ja näkee, että pelillisesti ollaan selkeästi hypätty eteenpäin, kun verrataan ensimmäisiin peleihin ja erityisesti sisäpeliin on alkanut syntyä selkeyttä. Markku Hylkilä kuitenkin muistuttaa, että vaikka selkeitä askeleita ollaan päästy eteenpäin niin iso työ on edelleen tehtävänä, mutta homman voidaan nähdä olevan kuitenkin aikataulussaan. Alkuviikko joukkueelta kuluukin pelinjohtajan suunnitelmien mukaan reissusta palautumisesta, jonka jälkeen aletaan valmistautua ensi viikon torstain vieraspeliin.

Oulun Lippo pelaakin seuraavan kerran torstaina 17. kesäkuuta Vähänkyrön Viestin vieraana, ottelun alkaessa kello 18.00. Seuraava kotiottelu pelataan kuitenkin pian sen jälkeen, Jyväskylän Lohen saapuessa lauantaina 19. kesäkuuta Oulun DataCenter Stadionille. Ennakkoliput otteluun ovat ostettavissa verkkokaupastamme!