Raportti: Manse PP – Oulun Lippo 19.5.2019

Otteluraportti 19.5. Manse PP – Oulun Lippo

Lipon ryöstöretki Kauppiin jätti käteen toivottua nihkeämmän saaliin. Kärkikamppailu Tampereella tarjoili kuitenkin huippuhetkiä ja isoja opetuksia.

Manse PP aloitti ottelun ryminällä. Se lähti helteiseen iltapäivään sotajalalla ja selkeällä suunnitelmalla. Nopeasti Manse PP ottikin ottelussa komennon. Yleisö oli myös liekeissä ensiminuuteista lähtien ja lähes tuhatpäisesti se sytyttikin Manse PP:n huippusuorituksiin. Manse PP käytti kaiken kotikenttäedun hyödykseen ja Lippo oli ensimmäisessä jaksossa purjeessa, eikä pisteisiin tuplaviikonlopun toisesta ottelusta, tässä vaiheessa näyttänyt olevan toivoa. Mutta Lippo näytti taistelutahtoaan, eikä hommasta tehty ykkössuosikille helppoa. Tilanne taululla oli 1. jakson 3. vuoroparissa jo 7-1, mutta lyönti kerrallaan Lippo rakensi tietään ylös. Jakso saatiin päätökseen lukemin 8-3, ja vaikka luvut olivat melko murskaavat Tampereen hyväksi, onnistumiset kantoivat Lipon toiseen jaksoon.

Toisessa jaksossa nähtiinkin aikamoista kissa-hiiri leikkiä. Lippo aloitti juoksulla, Tampere tasoitti, Lippo otti kaksi juoksua kaulaa, Tampere tasoitti taas. 3. vuoroparissa Tampere meni johtoon juoksuin 4-3, mutta Lipolla pysyi helteessä pää kylmänä ja se nakutti omalla vuorollaan 4-5 lukemat tauluun. Ottelun jatko riippuisi Manse PP:n tasoittavasta vuorosta ja tamperelaisyleisö pidätti hengitystä. Lippo osoitti kuitenkin jälleen armotonta puolustamista ja yleisön harmiksi se onnistui paineistamaan Manse PP:n niin, ettei juoksuja syntynyt. Lippo oli jälleen pelissä mukana voittaen jakson 4-5.

Supervuorossa nähtiin myös tiukkaa kamppailua. Kumpikin joukkue puolusti hyvin, eikä juoksuja syntynyt. Lippo pääsi äärimmäisen lähelle ratkaista ottelu Oulun hyväksi, mutta juoksu tuomittiin paloksi ja ratkaisua lähdettiin hakemaan kotiutuslyöntikilpailusta. Manse PP oli kotareissa etevämpi, eikä Lipon suoritus yltänyt tarvittavalle tasolle. Jossiteltavaa ei jäänyt, parempi joukkue otti ottelusta voiton.

”Pelissä tuli pari loukkaantumista ja meidän täytyi tehdä joitain muutoksia pelipaikkoihin. Siltä osin todella hienosti taisteltu ja ansaittu yksi piste, mutta voitto meni ihan oikein Manse PP:lle”, 2. pj Santeri Haipusmuistelee eilisen suoriutumista. ”Oli jo etukäteen tiedossa, että ottelu tulisi olemaan hankala. Takana oli jo pitkä reissu ja helteet eivät ainakaan helpottaneet tilannetta. Nyt pitää pitää huolta, että huolto pelaa ja ottaa suunta jo ensi viikonlopun kotiotteluun. Taistelu jatkuu”, Haipus vielä muistuttaa.

Lopputulos ensimmäisen tuplaviikonlopun osalta ei tosiaan ollut täysin se, mitä Lippo lähti hakemaan, mutta onneksi on kesää ja pelejä jäljellä!