RAPORTTI: OULUN LIPPO – ALAJÄRVEN ANKKURIT 6.6

Aurinkoisella DataCenter Stadionilla ei juuri juoksuilla herkuteltu, Oulun Lipon debytoivien nuorten kuitenkin näyttäessä kyntensä Lipon ottaessa kahden pisteen voiton Alajärven Ankkureista kotiyleisön edessä.

Ensimmäisellä jaksolla alajärveläinen vierasjoukkue oli sisävuorollaan hereillä ja onnistui avaamaan juoksutilinsä heti ensimmäisessä vuoroparissa. Kotijoukkueen sisäpeli ei puolestaan meinannut jakson aikana saada tuulta alleen, tasoittavan 1–1 juoksun tullessa vasta neljännessä vuoroparissa Markus Hallasuon lyödessä ja Harri Kolehmaisen tuodessa. Neljännen lopettavassa Ankkureiden Ville Keltikangas kuitenkin löi taululle lukemiksi 1–2 ja täten vei yhden pisteen Alajärvelle.

Toisen jakson juoksutilin avaajana toimi Ari Lankisen taidokkaalla lyönnillä kotiutettu Harri Kolehmainen. Pian tämän jälkeen Markus Hallasuo seurasi esimerkkiä ja siirsi vasta mailan varressa onnistuneen Ari Lankisen kotipesään ja samoin oululaiset 2–0 johtoasemaan. Lipon mainiosta ulkopelaamisesta huolimatta Ankkurit veivät kuitenkin tilanteen vielä 2–2 tasa-asemaan jakson puolessa välissä Tero Rantakankaan ja Juho Ihamäen lyönneillä. Kotijoukkuetta tasoitus ei kuitenkaan hetkauttanut, vaan Harri Kolehmainen löi upealla lyönnillään molemmat, sekä Tino Alaspään että Oskari Salmelan, kotipesään.

Erityismainintana ottelusta halutaankin nostaa debyyttiään tekevä Tino Alaspää, joka antoi ottelussa kotiyleisölle esimakua sisäpelitaidoistaan, ottelussa kakkospalkitun Ilmari Kustilan vastavuoroisesti näyttäessä erinomaisia otteitaan lukkarin tontilla.

Supervuoroparissa Lipon ulkokenttä todisti olevansa rautaa ja piti Ankkurit aloittavalla vuorollaan nollilla. Oululaisten omalla sisävuorolla Jonne Luhtavaara onnistuu kolmantena lyöjänä kotiuttamaan Kasperi Salmelan ja näin ollen Lippo taistelee itselleen ottelusta kahden pisteen voiton!

Pelinjohtaja Markku Hylkilä on lehdistötilaisuudessa haastatellessa kokonaisuudessaan tyytyväinen otteluun, ja erityiskiitosta pelinjohtajalta saa loistavasti pelannut Ilmari KustilaHylkilä kuitenkin näkee, että peli edelleen hakee uomiaan, jonka seurauksena otteluiden voitosta onkin saatu aidosti taistella. Sisäpeli ei ottelussa olekaan pelinjohtajan mukaan haluttua vielä vastannut, vaikka otteluissa on kuitenkin löydetty lopulta keinot voittoon. Oulun ykköspalkittu Jaakko Kemppainen komppasi hakevassa sisäpelissä pelinjohtajan mietteitä ja samoin tavoin uskoo, että töitä tekemällä nähdään myös sisällä tuloksia.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkue Oulun Lipolta Jaakko Kemppainen ja Ilmari Kustula. Vierasjoukkue Alajärven Ankkureilta palkittiin Nestori Yli-Sissala ja Mikael Penninkangas.

Seuraava Oulun Lipon ottelu pelataan lauantaina 12. kesäkuuta Ulvilan Pesä-Veikkojen vieraana Ulvilan Automaatio Areenalla.