Raportti: Oulun Lippo – Haminan Palloilijat 10.8.

Otteluraportti: Oulun Lippo – Haminan Palloilijat 10.8.2019

Lippo tarjosi eilen faneille kauden hienoimpia hetkiä, kun se kaatoi Haminan Palloilijat Raksilassa. Lippo otti voitolla vankan otteen runkosarjan hopeasijasta. (EDIT: hopeasija varmistui Lipolle Simon voitettua Haminan tänään 11.8. pelatussa ottelussa).

Oulun Lippo ja Haminan Palloilijat ottivat eilen yhteen Oulun DataCenter Stadionilla kauden tähän asti tärkeimmässä pelissä. Ottelun panokset olivat kovat, sillä voittamalla toinen joukkue saisi melko vankan otteen runkosarjan hopeasijasta. Lippo teki ottelussa sen, minkä ennakkoon lupasi; se lähti taistelemaan rohkeasti ja ilman ennakkoluuloja. Panostus kannatti, sillä tuloksena nähtiin paitsi kauden komeinta peliä ja ennätyksellinen juoksumäärä ensimmäisessä jaksossa, myös suora voitto ennalta yhdeksi vaikeimmista vastustajasta povatulta HP:lta lukemin 2-0 (13-2, 1-0).

”Ottelu oli tähän asti kauden tärkein ja se myös näkyi kaikessa tekemisessä”, joukkueen 2 pj Santeri Haipus hehkuttaa. ”Toni Kohonen johti ulkopeliä rautaisin ottein ja joukkue pelasi ulkona loistavasti yhteen läpi ottelun”.

Lippo olikin ottelun alusta alkaen kuskin paikalla, eikä vastustajaa päästetty tekopaikoille. Kun Lippo rullasi avausjaksolla lyöntivuorot ympäri ja ympäri, vastustajalla ne olivat ohi silmänräpäyksessä. Ottelun kolmostilanteet 24-5 kertoo myös tästä. Avausjakson hurmos alkoi, kun jo toisena lyöntivuorossa ollut Oskari ”kunnarikuningas” Salmela löi pallon vastustajan tavoittamattomiin, kotiuttaen Kasperi Salmelan ja juhlien kauden viidettä kunniajuoksuaan kolmospesällä. Eikä juoksusade suinkaan tähän loppunut. ”Ensimmäisessä jaksossa sisäpelissä toimi hyvin ne paikat, mitä ennalta oltiin katsottu. Ja voikin sanoa, että jakson sisäpeli oli kauden parasta”, Haipus kommentoi hyvin toteutunutta strategiaa. Lippo tekikin kauden ennätysjuoksunsa yhteen jaksoon ja vei avausjakson komein 13-2 lukemin.

Kun ottelun alkupuolisko meni Lipolle täysin suvereenisti, tarjosi toinen jakso hieman enemmän jännittämisen aihetta. Hamina odotetustikin tiukensi otteitaan toiseen jaksoon ja pisti tulpan Lipon juoksuhanoihin. Lippo vastasi ulkopelissään kuitenkin samalla mitalla, eikä Haminaa päästetty iskuetäisyydelle. Sisävuoroissa muutama huolimaton ratkaisu sai yleisön jännittämään Lipon voittoa aina viimeiseen vuoropariin saakka. Lippo sai yhden juoksun kolmannen parin tasoittavalla ja Hamina pääsi yrittämään tasoitusta vielä neljänteen vuoropariin. Kiven kova ulkopeli kuitenkin ratkaisi jakson Lipolle ja yhden juoksun turvin se otti koko ottelusta pisteet 2-0 (13-2, 1-0).

Kysyttäessä pelinjohdolta ottelun kokonaiskuvasta, Haipus vastaa: ”Tämä oli erittäin tärkeä onistuminen kovaa joukkuetta vastaan ennen, kun karsinnat alkavat, mutta vielä ei ole peli aivan sitä, mitä halutaan. Eilinen oli kuitenkin hyvä osoitus siitä, että edelleen pystytään parantamaan ja ottamaan virheistä opiksi!”

Parannuksia ehditään hioa vielä yhden runkosarjapelin verran, kun Lippo kohtaa päätösottelussaan niinikään kovaksi kilpakumppaniksi kunnostautuneet Jymyjaguarsit (SoJy 2). Joukkueet kohtaavat Oulun DataCenter Stadionilla keskiviikkona 14.8. klo 17.30.