RAPORTTI: OULUN LIPPO – IKAALISTEN TARMO 15.8

Oulun Lippo keräsi hyväntekeväisyysottelusta sekä kahdellesadalle vähävaraisen perheen jäsenelle joululounaan että täydet kolme sarjapistettä pidettyään Ikaalisten Tarmon nollajuoksuissa kahden jakson ajan ja rallatellen itselleen jälleen reilusti juoksuja tilastoihin.

Siltarahan isännöimä ottelu alkoi Lipon sisävuoron puolesta vauhdikkaasti, kun osittain lahjoituksina Ikaalisilta oululaiset saivat 5–0 johtoaseman avausvuoroparissa. Avausjuoksusta vastasi mailassa Miika Keski-Petäjä ja kentällä Niko J. Korhonen, jota seurasi Aki Toikan lyönnillä kotiutettu Tapani Pirin tuoma juoksu. Tämän jälkeen Jimi Heikkinen pääsi kotipesään Tarmon harhaheiton turvin, joka olikin sisävuoron ensimmäinen puoli-ilmaiseksi saatu juoksu. Toinen lahjus tulikin pian sen jälkeen, kun Aki Toikkapääsi vapaataipaleella kotipesään, jota kuitenkin edelsi Tino Alaspään lyönti, jolla Miika Keski-Petäjä ennätti kotiin.

Toisella sisävuorolla oululaiset ottivat vielä hieman lisää välimatkaa vierasjoukkueeseen Tino Alaspään upealla lyönnillä, jolla Alaspää itse ennätti kakkospesälle saakka ja kotiutti sekä Miika Keski-Petäjän että Santtu Luhtavaaran. Ikaalisten Tarmon saamat 6 kolmostilannetta koko ottelussa kertoivat tarinaa sisävuorojen onnistumisesta ja Lippo onnistuikin pitämään vieraat nollalukemissa aina jakson loppuun saakka, loppulukemien avausjaksolta ollessa 7–0.

Toisella jaksolla lähdettiin liikenteeseen avausjaksoa rauhallisemmin juoksutilastojen kautta tarkasteltuna, oululaisten kuitenkin lyödessä joka sisävuorollaan juoksuja Ikaalisten kiusaksi ja välimatkaa kasvattaakseen. Jakson avausparissa Tapani Piri siirsi lyönnillään Oskari Salmelankotipesään ja taululle lukemat 1–0. Seuraavassa sisävuorossa jatkettiinkin mallikkaasti Kasperi Salmelan kauden ensimmäisen kunnarin toimesta, jonka jälkeen Salmela pääsi vielä etenemään kotipesään Markus Hallasuon lyönnillä. Tämän jälkeen myös Oskari Salmela pääsi vuorollaan etenemään, lyönnistä vastatessa Jimi Heikkinen.

Jakson puolivälin 4–0 lukemat tulostaululla kuitenkin vielä tuplattiin Lipon toimesta, Jimi Heikkisen jälleen onnistuessa mailassa ja lyönnin kantaessa Kasperi Salmelan kotiin. Kuuteen juoksuun päästiin seuraavan lyöjän myötä, kun Markus Hallasuo kotiutti Harri Kolehmaisen, jonka jälkeen ottelussa aiheellisesti ykköspalkittu Tino Alaspää onnistui jälleen, kotiuttaen lyönnillään Miika Keski-Petäjän ottelussa jo kolmatta kertaa. 8–0 numerot taululle sinetöi viimeisessä vuoroparissa sisällä onnistunut Jimi Heikkinen, joka juoksutti Harri Kolehmaisenkotipesään. Näin ollen Oulun Lippo taistelee edelleen runkosarjan voitosta voitetun kolmen pisteen turvin!

Ottelussa parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkue Oulun Lipon kokoonpanosta Tino Alaspää ja Miika Keski-Petäjä. Vierasjoukkue Ikaalisten Tarmon parhaina palkittiin Topi Moisio ja Niko Ehto.

Seuraava ottelu on jälleen kärkikamppailu, kun Oulun DataCenter Stadionille vieraaksi tulevana lauantaina 21. elokuuta saapuu Puijon Pesis! Ottelu alkaa kello 16.00 ja ennakkoliput peliin ovat myynnissä verkkokaupassa. Tervetuloa kannustamaan Oulun Lippo voittoon yhdessä kauden tärkeimmistä peleistä!