Raportti: Oulun Lippo – Pöytyän Urheilijat 16.6.

Otteluraportti 16.6. Oulun Lippo – Pöytyän Urheilijat

Uinahdus ensimmäisessä jaksossa pisti Lipon paiskimaan hommia pöytyäläisiä vastaan. Taistelu kuitenkin palkittiin lopulta kahden pisteen arvoisesti.

Lippo kohtasi eilen Pöytyän Urheilijat kotonaan Oulun DataCenter Stadionilla viikon pelitauon jälkeen. Vaikka lopputulos oli Lipolle voitokas ja se vei ottelun nimiinsä kotiutuslyöntikisassa, ensimmäisen jakson suoritus aiheuttaa edelleen hämmennystä.

”Joku uinahdus siinä tapahtui. Mentiin vähän kuin katselemaan saisiko ilmaiseksi jotain, eikä tietenkään näin käynyt”, ykköspelinjohtaja Ilkka Hirvonen kertaa. Lippo lähtikin ensimmäiseen jaksoon käsijarru päällä ja seisahtaminen kostautui, kun sisäpeli ei meinannut aueta Lipolle millään. Ulkopeli toimi kuitenkin hyvin ja vaikka vastustaja onnistuikin ottamaan ensimmäisen jakson pisteen, sen juoksut tulivat laadukkaista väliin osuneista lyönneistä, eikä Lipon ulkopelissä ollut moitittavaa. Pöytyän Urheilijat voitti jakson juoksuin 1-2. Ensimmäistä jaksoa sekoitti hieman myös syötönvalvojan linja. ”Syötöt linjattiin aika matalalle ja kun niitä lähdettiin huutamaan, oli syötönvalvoja järjestäen tuomioissaan eri mieltä. Tällä vastustajan lukkari pääsi viemään peliä alussa. Korjattiin tämä kuitenkin toiselle jaksolle”, 2. pj Santeri Haipus vielä muistelee.

Toisella jaksolla sisäpeli käännettiin alusta alkaen voitokkaaksi ja kuskin paikalla oli Lippo. Lippo revitteli 7 juoksun verran heti ensimmäisellä tasoittavalla vuorollaan. Pöytyä joutui tyytymään toistuviin rasteihin taululla ja jakso päättyi Lipolle juoksuin 8-0. Ottelun ratkaisua lähdettiin hakemaan supervuorosta, mutta laatu oli kuitenkin sen osalta hukassa, eikä kumpikaan joukkue onnistunut ratkaisemaan ottelua. Edessä oli kotiutuslyöntikisa. Lipon ulkopeli piti kotiutuslyöntikisassa hyvin ja kaksi juoksua riitti voittoon. Lippo voitti ottelun lopulta 2-1 (1-2, 8-0, 0-0, 2-1). Ottelun onnistuja oli ykköspalkinnonkin pokannut Aki Toikka. Toikalta nähtiin laadukasta pelaamista niin sisällä kuin ulkona. Muita hyviä suorituksia nähtiin Iiro Nokkalalta, Toni Kohoselta ja Eino Järvelältä.

Ottelusta kokonaisuutena jäi hieman kaksijakoiset fiilikset. Toisaalta voitto otetaan aina mielellään vastaan, tuli se millaisten vaiheiden jälkeen tahansa, toisaalta Lipolla oli kaikki mahdollisuudet voittaa ottelu myös kolmen pisteen arvoisesti. Kohtaaminen osoitti myös jälleen, kuinka tasaisesta sarjasta MYP:ssä tänä kesänä on kyse. Nukahtamisille ei ole varaa, oli vastassa mikä joukkue tahansa. Hirvonen onkin sitä mieltä, että otteluiden välissä olleet pitkät tauot ovat osaltaan lisänneet epätasaisuutta suorittamiseen. ”Tulokset kertovat, että tauot ovat olleet välillä meille liian pitkiä. Pelirytmistä pitäisi saada paremmin kiinni ja haasteena onkin ollut, miten se harjoitusten kautta onnistuu”, Hirvonen pohtii. Heinäkuussa Lipon ottelutahti kuitenkin kiristyy eikä yli viikon mittaisia taukoja ole enää tulevan juhannustauon jälkeen edessä kuin yksi.

Alkanut viikko menee siis juhannuksen vuoksi ottelutauon merkeissä ja matsit jatkuvat viikon päästä keskiviikkona Kuopiossa Puijon Pesiksen vieraana. Puijon Pesis saapuu myös Ouluun vieraaksi viikon päästä sunnuntaina 30.6. klo 16.

Tässä välissä kuitenkin hyvää juhannusta kaikille ja nähdään taas Oulun DataCenter Stadionilla 30.6.!

Instagram: @oulunlippo
Twitter: @oulunlippopesis
Facebook: @OulunLippo
YouTube: Oulun Lippo