RAPORTTI: OULUN LIPPO – PUIJON PESIS 21.8.

Jännittävä kärkikamppailu sarjataulukon ykkössijasta Oulun Lipon ja Puijon Pesiksen välillä päättyi jaksovoittojen myötä oululaisten iloon pilvisessä Raksilassa. Voiton myötä Oulu kasvattaa johtoasemansa neljän pisteen eroon sarjakakkosesta, kun runkosarjaa on jäljellä enää kolme ottelua!

Raksilan lauantai-iltaisessa kärkikamppailussa ei juoksuilla iloteltu kummankaan joukkueen puolesta ja ottelun avausjuoksut nähtiinkin vasta ensimmäisen jakson puolessa välissä. Juoksuista vastasi Oulun Lipon Markus Hallasuo, joka toisella lyönnillään kierrätti kenttää kahden juoksun arvoisesti! Juoksujen tuonneista vastasivat Ari Lankinen ja Tapani Piri. Kuopiolaisten puolelta tähän kuitenkin vastattiin heti seuraavassa sisävuorossa, kun Puijon Kasperi Laasonen kotiutti Seeti Surakan, kaventaen tilanteen numeroihin 2-1. Enempää kavennusta tai korotusta ei kuitenkaan jakson aikana enää tullut, vaan luvut jäivät samaisiksi ja Lippo vei avausjakson pisteen itselleen.

Toisella jaksolla peli säilyi samanlaisena eli juoksuilla ei jälleenkään iloiteltu, kunnes lopulta Markus Hallasuo kotiutti Harri Kolehmaisen viimeisellä lyönnillään ja siirsi isännät 1–0 johtoasemaan. 1–0 asetelmaa jännitettiinkin aivan viimeiseen Puijon sisävuoron loppuun saakka, kunnes kolmen palon myötä Oulu sai vihdoin revanssivoittonsa kuopiolaisilta kotikentällään! Täten molemmat jaksovoitot irtosivat yhden juoksun erolla, joka kertookin yhdessä alhaisen juoksumäärän kanssa tarinaa pelin kulusta. Voiton myötä Lippo pitää kiinni sarjan ykköspaikastaan ja jatkaa kolme arvokasta pistettä rikkaampana kohti kotituplan toista ottelua!

Kärkikamppailun parhaina pelaajina kotijoukkue Oulun Lipolta palkittiin Markus Hallasuo ja Miika Keski-Petäjä. Vieraaksi saapuneelta Puijon Pesikseltä parhaina palkittiin Seeti Surakka ja Valtteri Pirinen.

Seuraava Oulun Lipon ottelu pelataan jo sunnuntaina 22. elokuuta Alavuden Peli-Veikkoja vastaan. Kotiottelu alkaa Oulun DataCenter Stadionilla kello 16.00 ja liput ovat ostettavissa verkkokaupasta sekä tapahtuman porteilta!