RAPORTTI: OULUN LIPPO – PUIJON PESIS 5.9

Ottelurapotti: Oulun Lippo – Puijon Pesis 5.9.2020

Lippo kavensi otteluvoitot – Sarja jatkuu tänään Kuopiossa

Tunnetta ja taistelua, siitä oli syyskuinen lauantaipäivä Oulussa tehty. Kolmas välieräottelu Oulun Lipon ja Puijon Pesiksen välillä sisälsi huikeaa draamankaarta, joka päättyi lopulta kotijoukkueen juhlaan supervuoroparin jälkeen. ”Varsinaisen peliajan” molemmat jaksot tasattiin, mutta jatkopalloilla ratkaisijaksi nousi, kukas muukaan kuin Go On superjokeri Markus Hallasuo. Ottelun loppulukemat siis 2-1 (1-1, 3-3, 1-0), ja sarja tilanteessa 1-2.

Läpi koko ottelun vankkaa ulkopeliä esittänyt kotijoukkue joutui antautumaan avausjaksolla vain kerran, kun Teemu Nivalan säilytyslyönti poltti linjassa. Rohkealla takatilanteen syvyyspelaamisellaan ihastuttanut ja vihastuttanut Puijo yllätettiin Jimi Heikkisen toimesta kolmospussiin suunnatulla lyönnillä. Ensimmäisen jakson loppuun asti sarjasta tuttu tilanne jatkui: Lippo teki takatilannetta, mutta kotiuttaminen oli nihkeää. Jakso tasattiin 1-1.

Toisella jaksolla oululaisten pellit avasi oma kasvatti Ari Lankinen, kun 0-tilanteessa kakkosluukkuun suunnattu lyönti kieri aina DataCenter Stadionin taka-aidan pensaikkoon. Lopuista kotijoukkueen juoksuista jaksolla vastasi kakkospalkittu Miika Keski-Petäjä, joka ensin kotiutti Lankisen 2-jatkekumurallaan ja kolmannessa vuoroparissa Heikkisen välilyönnillään.

Vain neljä kolmostilannetta seitsemään vuoropariin tehnyt Puijo painoi kaasua ja iski viimeisen tasoittavallaan Lipon 3-0 -johdon kanveesiin, kun kolmospuolelle suunnatut painelyönnit tuottivat kerta toisensa jälkeen tulosta. Kotijoukkue taisteli kuitenkin hienosti palot loppuun, ja oli supervuoron aika. Jälleen tasaista: 3-3.

Supervuorossa kotijoukkue piti ensin tyylipuhtaan nollavuoron Keski-Petäjän johdolla, eikä jättänyt tasoittavallaan ottelun voittajaa epäselväksi. Lyöjäkuningas Markus Hallasuo iski ajolähdöstä pallon kakkosjatkeelle ja nelospeli sunnuntaille oli turvattu.

Lipon palkitut: 1.: Ari Lankinen 2.: Miika Keski-Petäjä