RAPORTTI: OULUN LIPPO – PUIJON PESIS 9.9

Otteluraportti: Oulun Lippo – Puijon Pesis 9.9.2020

Game 5 päättyi kotijoukkueen juhlaan – Lippo jatkaa unelmansa tavoittelua

Viides ja ratkaiseva välieräottelu sai ansaitsemansa huomion, kun Oulun DataCenter Stadiolla kirjattiin kauden yleisöennätys (1450) aikaisesta alkamisajasta huolimatta. Puijon voitettua sarjan kaksi ensimmäistä kohtaamista, ja Lipon kuitattua kaksi seuraavaa, oli ”momentum” vahvasti kotijoukkueen puolella. Tarkasti suunnitellut ja pelatut jaksojen alut siivittivät Lipon lopulta selkeään voittoon 2-0 (5-1, 4-3).

Ensimmäinen jakso ratkesi jo ennen kuin kaikki katsomaan tulleet olivat ehtineet sisään kello 16.30 alkaneeseen otteluun. Lippo piti ensin nollavuoron, jonka jälkeen joukkue asteli silminnähden kovalla palolla kaaripaikoilleen kotipesään. Ensin Go On Superjokeri Markus Hallasuo saatteli Teemu Isokedon kotipesään vastustamattomalla keskikumurallaan. Tämä oli vasta alkusoittoa, sillä sairastuvalta jokerin rooliin kolmanteen otteluun tullut Tapani Piri kiskaisi kolmosjatkeelle painuvan lyönnin, josta tuloksena oli 1+3 juoksua ja taululla 5-0.

Jakso pelattiin loppuun Lipon turvatessa johtoaan. Pelkkiin takapaloihin ei kuitenkaan tyydytty, ja esimerkiksi Tapio Salo teki polttolinjassa useita näyttäviä suorituksia vastustajan etenijöistä. Ottelusarjassa 12 juoksua takonut Teemu Nivala kavensi pelin toisessa vuoroparissa, mutta lisäjuoksuja ei enää nähty.

Toinen jakso alkoi Pirillä siitä, mihin ensimmäinen jäi. Heti aloittavassa vuorossa 2-pussilyönnillä johtojuoksu, jonka jälkeen merkkaamatonta väliin ja Lippo johti 2-0. Vierailijat tulivat vielä peliin mukaan Valtteri Hämäläisen oppikirjamaisella kumuralla vasemmalta lyövää kotiuttajaa vastaan pelattavaan ”Tahko-kuvioon”. Toisessa ja kolmannessa vuorossa Hallasuo lisäsi Lipon johtoa juoksun per vuoropari, ja vaikka Puijo lopussa pääsikin juoksun päähän, ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

Lippo jatkoon voitoin 3-2.

Kiitos Puijon Pesikselle laadukkaasta sarjasta!

Pesisottelut siis jatkuvat Oulussa yhä pidemmälle syksyyn, kun vuorossa on Ykköspesiksen finaalit ja vastassa Haminan Palloilijat. Sarjan voittaja nousee Superpesikseen kaudelle 2021.