Raportti: Oulun Lippo – Simon Kiri 12.5.2019

Otteluraportti 12.5. Oulun Lippo – Simon Kiri

Sarja-avauksessa oli haasteita niin kelin kuin pelin puolesta, mutta lopputulos lämmittää.

Oulun Lipon Ykköspesiskausi käynnistyi sunnuntaina 12.5. arktisissa olosuhteissa Oulun DataCenter Stadionilla, jossa vastaan asteli paikallisvastustaja, Lapin naapurimme: Simon Kiri. Hyinen tuuli ja kylmä sade piiskasi kenttää rajulla tavalla, mutta ottelu päättyi, Lipon kannalta lämmittävästi, Lipon nimiin supervuorossa 2-1 (2-4, 7-0, 1-0).

”Hieman hermostuneisuutta oli havaittavissa avausjakson aikana”, Ilkka Hirvonen, joukkueen ykköspelinjohtaja aloittaa. ”Vastustaja sai hurmoksellisen alun ja vaikka tasoitusyrityksiä riitti kiitettävästi, Simon puolustus piti hyvin”, Hirvonen kertoo. Ensimmäinen jakso olikin Lipon osalta pientä haparointia ja SiKi nappasi neljällä juoksulla Lipon kahta vastaan jakson nimiinsä.

Tauolta palattiin kuitenkin uusien voimien kera ja palattiin samalla myös pelillisesti omalle tasolle. ”Pelaaminen oli osaltamme kokonaisuutena huolellisempaa toisen jakson alusta eteenpäin. Ulkopelissä ei tehty virheitä ja saatiin pyöritettyä sisäpeliä laadukkaasti.”, Hirvonen jatkaa, kerraten toista jaksoa. Lippo paransikin otteitaan toisella jaksolla huomattavasti, joka näkyi myös tulostaululla toisen jakson päätyttyä lukemin 7-0.

Supervuoroon lähdettiin maltillisella otteella ja tilannetta rakenneltiin kärsivällisesti. Touko Loukkola ratkaisi ottelun komeasti lyöntivuorollaan yhden palon ajolähdöstä, josta juoksun toi Toni Kohonen. Lippo pääsi juhlimaan kauden avausta voitokkaasti.

Vaikkei täyttä pistepottia ottelusta saatu, Hirvosen arvio kokonaisuudesta päätyy positiiviselle puolelle. Erityismaininnan saavat ottelussakin palkitut pelaajat Eino Järvelä (1. palkinto) ja Tapani Piri (2. palkinto), jotka tekivät kovasti töitä ulkopelissä etukentällä. ”Ja kyllä koko joukkue saa olla tyytyväinen omaan suoritukseensa, alun haparoinnista huolimatta”, Hirvonen summaa.

”Pakko vielä sanoa iso kiitos yleisölle. Siihen nähden, millaisissa olosuhteissa pelattiin, yleisöä oli ja sieltä tullut energia lämmitti, jos ei fyysisesti niin ainakin mieltä”, joukkueen 2. pelinjohtaja Santeri Haipusvielä korostaa. Avausottelu keräsi pesisfaneja lehtereille 649 katsojan verran.

Lippo jatkaa pelejä ensi viikolla tuplaviikonlopulla vieraissa. Lauantaina 18.5. pisteet käydään keräämässä Pöytyältä ja sunnuntaina otellaan ennakkoasetelmissa yhdeksi kärkikamppailuksi kaavailtu Manse PP – Oulun Lippo Tampereen Kaupissa.