Raportti: Oulun Lippo – Simon Kiri 3.7.

Otteluraportti 3.7. Oulun Lippo – Simon Kiri.

Kruunu pysyi kolmatta kertaa putkeen oululaisten kutreilla, kun Lippo kaatoi paikallisvastustaja Simon Kirin, keskiviikkoisessa kamppailussa pohjoisen herruudesta.

Lippo otti eilen Raksilan aurinkoisessa illassa kolmella pisteellään tärkeän askeleen kärkikolmikkoa kohti. Paikallisvastustaja Simon Kiri jäi täysin vastaantulijaksi, kun Lippo vei ottelun nimiinsä lukemin 2-0 (9-2, 3-0).

Ottelun ensimmäinen vuoropari antoi jo osviittaa, mitä tuleman pitää. Lippo pääsi 3-0 -johtoon Toni Kohosen tykityksestä ja viimeistään seuraavassa vuoroparissa SiKi:lle sattunut harhaheitto ja siitä syntyneet kaksi juoksua osoittivat, ettei simolaisista olisi tänään Lipolle vastusta. Vuoron loppuun Järvelä (l) + Toikka (t) lisäsivät kaulaa vielä yhden juoksun verran ja jakson voitto oli jo pitkälti plakkarissa. SiKi sinnitteli ja otti muutaman edistysaskeleen kolmannessa vuoroparissa, kaventaen tilanteen 6-2. Viimeisessä sisävuorossaan Lippo iski kuitenkin lopullisen niitin arkkuun ja lisäsi eroa vielä 3 juoksun verran. Ari Lankinen kiskaisi komeasti pallon teille tuntemattomille ja pisteitä ropisi kunnarilla ja tuplajuoksulla. Myös Piri ennätti kotiin Lehtiniemen lyönnistä ja tilanne taululla oli viimeiseen tasoittavaan lähdettäessä 9-2. Vierasjoukkueen selkäranka oli katkaistu ja viimeinen vuoro ohi yhtä nopeasti kuin alkoikin. Lippo vei ensimmäisen jakson lukemin 9-2.

Toinen jakso käynnistyi vähän maltillisemmin, eikä jakson avausvuoroparissa juoksuja nähty. Toisessa tasoittavassa Lipon kunnarikunkku Oskari Salmela löi pallon pöpelikköön ja tilanne poiki Lipolle 3 juoksua, kun Lankinen toi yhden juoksun ja Jussi Partanen löi Salmelan vielä vuoron päätteeksi kotiin. Puolustus toimi läpi jakson ja Simon viimeisessä sisävuorossa Lipon ulkopeli oli rautaa. Simolaisten viimeisetkin toivon rippeet venyttää ottelu supervuoroon haihtuivat ilmaan, kun simolaisten aikalisän jälkeen SiKi:n perättäiset juoksuyritykset tyssäsivät Tapio Salon lingoilla kotipesään paloiksi. Jakso päättyi Lipon hyväksi lukemin 3-0.

”Eilinen suoritus oli melko ehyt kokonaisuus ja etenkin ulkopelissä nähtiin taas sitä eloa ja liikettä, mihin ollaan aiemminkin pystytty. Ulkopelin palauttaminen omalle tasolle olikin treeneissä yksi tärkein teema ja siinä onnistuttiin hyvin. Tehtiin tilat kaverille ahtaaksi, eikä Simo päässyt oikein edes rakentelemaan vaarallisia paikkoja”, 2. pelinjohtaja Santeri Haipus kertaa edellisillasta tuntemuksia. Haipus kertoo, että sisäpelissä suunnitelma oli lähteä lyömään reunoille. Se tuottikin tulosta useamman läpilyönnin myötä ja jaksot ratkesivat hyvin pitkälti niihin. ”Kotiutuksen kanssa on edelleen kehittämistä, mutta niillä osa-alueilla, joihin eilen panostettiin, myös onnistuttiin. Ja tärkeää oli, että PuPe -ottelun katastrofi saatiin nopeasti nollattua”, Haipus vielä lisää.

Kotiotteluthan eivät siihen suinkaan päättyneet, vaan jatkamme Raksilassa reilun viikon päästä sunnuntaina, kun sarjataulukon seuraava selkä, Ulvilan Pesä-Veikot, saapuu vieraaksemme Oulun DataCenter Stadionille. Oulun Lippo – UPV 14.7. klo 16. Nähdään Raksilassa!

Instagram: @oulunlippo
Twitter: @oulunlippopesis
Facebook: @OulunLippo
YouTube: Oulun Lippo