Raportti: Oulun Lippo – Ulvilan Pesä-Veikot 14.7.

Otteluraportti 14.7. Oulun Lippo – Ulvilan Pesä-Veikot

Tiukaksi taisteluksi povattu Lippo – UPV oli tällä kertaa Lipon riemujuhlaa! Pohjoisen puhuri piiskasi armotta vastustajaa ja kotiyleisö pääsi nauttimaan todellisesta murskavoitosta.

Lippo lähti eiliseen kotiotteluun voitonnälkäisenä ja kärkikahinat mielessä pitäen. Vastassa ollut Ulvila oli lähtökohtaisesti rautainen vastus, mutta jo ottelun alkumetreiltä oli nähtävissä, että tällä kertaa se sulaisi Lipon käsittelyssä. Kotijoukkue pääsi ilahduttamaan yleisöä voittaen ottelun 2-0 (9-1, 7-0).

Lipolta nähtiin eilen erittäin tasapainoinen ottelu, niin sisäpelin kuin ulkopelinkin osalta. Pitkään puhuttanut kotiuttaminen sujui ongelmitta ja siitä todisteena 16 juoksua eiliseltä. Vaikkakin yhteispeli toimi todella hienosti, ottelusta pystyi näkemään, kuinka suuri merkitys henkilökohtaisillakin onnistumisilla on. ”Kesipalkin jätkät suoriutuivat todella hyvin, varsinkin sisäpelissä. Tuloksia on heti odotettavissa, kun laatu on siellä kohdillaan”, joukkueen 1. pj Ilkka Hirvonen kertoo. Yksi onnistujista oli kotijoukkueen ykköspalkittu Eino Järvelä. Eikan tilastoon napsahti eilen kunnari, 7 lyötyä ja 2 tuotua juoksua. Mies oli itse myös tyytyväinen niin omaan kuin koko joukkueen suoritukseen. ”Ei ollut hätää missään välissä ulkopelissä, ja sisäpelissä lyötiin aina tarvittavat pinnat… Ja vähän enemmänkin”, Järvelä kertaa ottelun päätteeksi. Ulkopelin puolella selkäranka tosiaan pysyi vahvana ja vastustajalle siunaantui vain ripaus paikkoja, jotka nekin tehtiin melko vaivatta vaarattomiksi.

Lippo määräsi tahdin ottelun alusta alkaen ja ensimmäinen jakso oli varmasti katsojien mielestä Lipon kauden komeinta antia kotikentällä. Ulvila onnistui kolmannessa vuoroparissa juoksun verran, mutta takamatka oli ylitsepääsemätön ja jakso päättyi Lipolle 9-1. Toisella jaksolla vieraista oli jo aistittavissa pohjoisen reissun väsymys, eikä kotijoukkue turhaan heittäytynyt vieraskoreaksi, vaan hyödynsi tilanteen loppuun saakka. Lippo pääsi rennosti ja rauhallisesti napsimaan pisteitä tasaisen tappavaan tahtiin, vastustajan ollen estoyrityksissään voimaton. Neljänteen vuoropariin lähdettiin ulvilalaisten kannalta jo melko toivottomasta tilanteesta, kun taululla komeili Lipon hyväksi 7-0. Näihin lukemiin jakso ja ottelu myös päättyi.

Tulevan viikon ottelurytmi on näin voitetun ottelun ja sitä edeltäneen pidemmän tauon jälkeen myös joukkueelle mieleen. ”Tämä pelirytmi sopii meille ja pelaajatkin varmasti haluavat päästä kentälle nopeasti uudelleen”, Hirvonen pohtii alkavan viikon aikataulua. ”Tällaisella ottelutahdilla pääsee rytmiin kiinni ja saadaan paremmin kehitettyä peliä. Eli hyvillä mielin tuleviin kotipeleihin ja kolmen ottelun viikkoon”, Hirvonen päättää.

Pesiskarkelot ne siis jatkuvat koko viikon, kun huomenna vastaan saamme vieraat Kannuksesta ja perjantaina kotiotteluputken huipentaa kärkikamppailu sarjan ykköstä Manse PP:tä vastaan. Viikon päättää vielä sunnuntaina vierasottelu Laukaata vastaan. Nähdään siis kentällä!