RAPORTTI: OULUN LIPPO – ULVILAN PESÄ-VEIKOT 4.7

Paahtavan helteinen sää houkutteli reilut 500 katsojaa Raksilaan seuraamaan, kun Oulun Lipon ja Ulvilan Pesä-Veikkojen kahtiajakoinen juoksuilottelu päättyi lopulta kotijoukkue Oulun 2–1 voittoon supervuoroparissa. Näin ollen Lipon kotivoittoputki jatkuu ja vaikka suoraan voittoon ei riittänyt, oli ottelu nuorten lahjakkuuksien ilottelua oululaisten näkökulmasta!

Kotijoukkue Oulu rakenteli sisävuoroillaan tilanteita heti ottelun alkumetreiltä saakka ja avausvuorolla Aapo Hiltunen avasi kotijoukkueen juoksutilin kotiuttamalla Ville-Pekka Jokisen. Sinivalkoisten iloksi sairastuvalta palannut Tapani Piri aloittikin tämän jälkeen ottelun omalta osaltaan kunnarilla eli enemmän kuin mallikkaasti, jonka myötä myös Tino Alaspää ennätti kotipesään! Tulostaulun 3–0 lukemat eivät kuitenkaan säilyneet kauaa, kun vierasjoukkueen ykköspalkittu Jesse Jokela otti Piristä mallia ja siirsi vieraat 3–4 johtoasemaan palolähdön juoksun sekä tehdyn kunnarin turvin. Jokela pääsi tilanteen jälkeen vielä tuomaankin Ulvilalle yhden juoksun Tomi Turpelan lyönnillä.

Seuraavalla sisävuorollaan Lippo kuitenkin rakenteli jälleen ajolähdön, jonka seurauksena Markus Hallasuo kotiutti Niko Korhosen. Tämän jälkeen joukkueen nuoriso vastasi juoksujen arvoisista lyönneistä, ensin Hiltusen kotiuttaessa Miika Keski-Petäjän ja tämän jälkeen Alaspään lyödessä Tapani Piri kotiin. Vieraat kuitenkin takoivat kolmanteen vuoropariin vielä kaksi juoksua, lyöjinä hääriessä kotiuttajat Petri Kulmala ja Jesse JokinenRami Mäkisen ja Jere Harjuvaaran tuodessa. 6–7 lukemat vierasjoukkue Ulvilan hyväksi säilyivät taululla aina ensimmäisen jakson loppuun saakka, kun oululaisten leirissä ei tasoitusjuoksua pystytty tehtailemaan ja täten Pesä-Veikot veivät avausjakson pisteen itselleen.

Toiseen jaksoon Oululla oli selkeä ryhdistäytymisen paikka, avausjakson pisteiden livettyä omin ehdoin käsistä. Kotijoukkueen puolesta huutoon kuitenkin vastattiin ja peli sai aivan uudenlaisen ilmeen, kun Lippo siirtyi ottelussa vihdoin isännän paikalle. Oululaisten ilottelu alkoi Ari Lankisen lyönnistä ja Ville-Pekka Jokisen tuonnista, jota seurasi Hallasuon tuoma juoksu, josta vastasi Tapani Piri. Tämän jälkeen myös Santtu Luhtavaara onnistui mailassa ja juoksutti Aapo Hiltusen kotiin asti.

Puoliajan aikana kotikopissa käyty pohdinta ulkopelistä tuottikin tulosta ja oululaiset pitivät vierasjoukkueen nollajuoksuissa aina jakson loppuun saakka. Toisessa vuoroparissa kuitenkin kasvatettiin jälleen vähän eroa Lipon toimesta, kun Hallasuo kotiutti Kasperi Salmelan. Luvut 4–0 eivät kuitenkaan isännille riittäneet, vaan kolmannessa parissa tahkottiin vielä kahdella palolla ensin Miika Keski-Petäjän kunnarin avulla kaksi juoksua, etenijänä ollessa Santtu Luhtavaara, jonka jälkeen Tino Alaspää kotiutti Keski-Petäjän ja hetkeä myöhemmin Markus Hallasuo vastineeksi Tino Alaspään. Taululla komeilikin toisen vuoron päätteeksi lukemat 8–0 ja ottelu venyi jälleen supervuoropariin.

Vierasjoukkue Ulvilan aloittavalla sisävuorolla ei juoksuja saatu aikaiseksi, mutta vastavuoroisesti kotijoukkue Oulun railakas meno jatkui, kun Aapo Hiltunen ensimmäisellä lyönnillään tyhjensi pajatson ja eteni myös itse kolmospesälle saakka kunnarin arvoisesti! Neljän juoksun myötä Oulu nappasi ottelusta itselleen neljännen perättäisen kotivoiton sekä kaksi sarjapistettä.

Oulun Lipon puolelta ottelussa parhaina pelaajina palkittiin ansaitusti Tino Alaspää sekä Tapani Piri. Vierasjoukkue Ulvilan Pesä-Veikkojen parhaina pelaajina palkittiin Jesse Jokela ja Luukas Levänen.

Oulun Lippo matkaa tulevana keskiviikkona Kuopioon sarjakärki Puijon Pesiksen vieraaksi ja ottelu onkin todellinen näytön paikka joukkueelle.