RAPORTTI: OULUN LIPPO – VÄHÄNKYRÖN VIESTI 9.7

Kaivattu kolmen pisteen kotivoitto irtosi viimein Oulun Lipolle railakkaan juoksukarkeloiden seurauksena, kun Vähänkyrön Viesti vieraili aurinkoisena perjantai-iltana Raksilassa. Voiton myötä myös oululaisten kotivoittoputki venyy jo viiteen otteluun!

Kotijoukkue Oulun puolesta otteluun lähdettiin vauhdikkaasti, kun ensimmäisen vuoroparin jälkeen taululla komeilivat jo lukemat 3–0. Kolmesta hyvästä osumasta mailassa vastasivat Aapo HiltunenSanttu Luhtavaara sekä Harri Kolehmainen ja kotipesään asti ennättivät Harri KolehmainenMiika Keski-Petäjä sekä Tino Alaspää. Samaan aikaan Lipon ulkokenttä piti vieraita nollalukemissa, samanlaisen rallattelun jatkuessa vielä toisen vuoroparin sisäpelissä, kun alkuun Markus Hallasuo kotiutti Niko J. Korhosen ja tämän jälkeen Aapo Hiltusen taituroidessa molemmat sekä Keski-Petäjä että Tapani Piri kotipesään. Hiltunen pääsi vielä itsekin etenemään kotiin, Aki Toikan vastatessa lyönnistä ja tilanteen ollessa tulostaululla vieraille jo kaukaiset 7–0. Joukkueen kapteeni Oskari Salmelalle tämä ei kuitenkaan ollut vielä tarpeeksi, vaan löi Vähänkyrön ulkokentälle vielä lyönnin, jolla ehtivät sekä Alaspää että Toikka.

Vähänkyrön Viestin leirissä kuitenkin hetkellisesti tormistauduttiin, kun oululaisille tuttu Markus Lehtiniemi avasi vieraiden juoksutilin, jota seurasivat Mika Joensuun sekä Martti Alangon onnistumiset sisävuorolla, joiden turvin Vähäkyrö kavensi tilanteen lukuihin 9-3. Ottelun kolmanteen vuoropariin ei oululaisten lopettavalla sisävuorolla nähty tilastojen valossa onnistumisia, vaan juoksulukemat säilyvät samana. Viimeisessä parissa vierasjoukkue Viestin vanha tuttu Markus Lehtiniemi pamautti kahden palon tilanteessa vielä kunnarin arvoisesti, lyöden samalla Lauri Vihriälän kotipesään. Kiri kuitenkin jäi lopulta näihin 9–5 lukemiin, kun Oulun lopettavaa sisävuoroa ei ollut tarpeellista pelata.

Oulun ja Vähänkyrön välisen ottelun toiselle jaksolle lähdettiin sinivalkoisessa leirissä maltillisemmin, Hallasuon jälleen lyödessä ja tällä kertaa Ari Lankisen tuodessa. Toiseen vuoropariin otettiin kuitenkin jo hieman vauhtia ja hankittiin etumatkaa vieraisiin, kun Hallasuo vastasi alkuun Kasperi Salmelan kotiutuksesta, tämän jälkeen Niko J. Korhosen kotiuttaessa Tapani Pirin ja vielä vuoron loppuun Oskari Salmelan juoksuttaessa Santtu Luhtavaara kotiin. Kolmannessa sisävuorossa Lippo kuitenkin alkoi mennä menojaan, kun Hiltusen ensimmäinen lyönti toi Alaspään ja kolmas Oskari Salmelan. Onnellisten sattumusten summat vain jatkuivat, kun Miika Keski-Petäjä onnistui kolmannellaan ja ennätti sekä tuomaan Niko J. Korhosen kotiin sekä itse kolmospesälle ja tästä tilastoihin miehelle merkittiinkin kunnari.

Kahden ulkovuoron verran vierasjoukkue Viestiä pidettiinkin Oulun toimesta ilman juoksuja, kunnes kolmannen lopettavalla Vähänkyrön Riku Utanen onnistui ja kavensi tilannetta juoksun verran lukemiin 8–1. Enempää juoksuja vierasjoukkueelle ei kuitenkaan enää koko toisen jakson aikana Lipon ulkokenttä sallinut, kun taas päinvastoin lautasen ääressä koeteltiin vieraiden ulkokenttää, josta tuloksena kuusi uutta juoksua. Juoksujen tuonneista vastasivat kertaalleen molemmat Salmelan veljekset, LankinenPiriKorhonen sekä Keski-Petäjä. Mailan varressa taasen onnistumisista olivat vastuussa HiltunenHallasuoLankinen, Piri sekä Korhonen (2). Melkoisen juoksuilottelun lopputulemana kolme pistettä jäi Ouluun ja tulostaululle luvut 2–0 juoksuilla 9-5 ja 14-1.

Oululaisten pelinjohtaja Markku Hylkilä oli Oulun osalta ottelun kahdeksasta vuorosta kuuteen tyytyväinen, mainiten ensimmäisen jakson kolmannen sekä neljännen vuoroparin, ryhtiliikkeen tapahtuessa kuitenkin puoliajan aikana. Hylkilä myönsi vastustajan hieman auttavan onnistumisissa, mutta antoi kuitenkin myös kiitosta joukkueensa hyvistä lyönneistä sisällä ja kestävästä ulkokentästä. Erityisesti pelinjohtajaa ilahduttikin jokaisen pelaajan kesken jakautuneet onnistumiset ja lyhyelle ottelukatkolle lähdetäänkin Lipon puolesta tyytyväisinä.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkue Lipolta Aapo Hiltunen ja Tapani Piri sekä vierasjoukkue Viestiltä Markus Lehtiniemi ja Tommi Lintala.

Tämän ottelun jälkeen joukkue pääsee pitämään taukoa peleistä melkein viikoksi, kun seuraava peli pelataan 15. heinäkuuta Alajärvellä Ankkureita vastaan kello 18.00.