Raportti: Pöytyän Urheilijat – Oulun Lippo 18.5.2019

Otteluraportti 18.5. Pöytyän Urheilijat – Oulun Lippo

Kumilan kuumuudesta kaksi pistettä! Lippo aloittaa vierasviikonlopun voitolla Pöytyän Urheilijoista.

Lipon reissuviikonloppu starttasi perjantaina, kun keula suunnattiin kohti etelää ja Pöytyää vastaan pelattavaa kauden ensimmäistä vierasmatsia. Ottelu Kumilassa käytiin tänään kuumissa merkeissä, kun hellerajaa hätyyteltiin koko iltapäivän ajan. Ratkaisu haettiin supervuorosta ja tuliaisiksi napattiin kaksi pistettä 1-2 (3-2, 2-6, 0-1). Lippo joutui luovuttamaan Pöytyälle yhden pisteen, kun käynnistymisvaikeudet piinasivat ensimmäisen jakson alkua.

Ottelussa oli vähän viime viikonloppuun verrattavaa alkukankeutta. Vastustaja oli piirun verran valmiimpi ja nakuttikin sähäkästi heti ensimmäisen jakson alkuun kaksi juoksua taululle. Tokeneminen tapahtui kuitenkin Lipon osalta melko nopeasti ja hyviä yrityksiä ja laadukkaita suorituksia saatiin mahtumaan myös ensimmäiseen jaksoon. Lipon juoksuista 1. jaksossa vastasivat 2-1 tilanteeseen lyönyt Tapio Salo ja tuonut Antti Tolonen ja 2-2 tilanteeseen lyönyt Touko Loukkola ja tuonut Tapani Piri. Alun kankeus maksoi kuitenkin jakson voiton ja yhden juoksun erolla Pöytyä otti jaksopisteen.

Toinen jakso oteltiinkin jo Lipon johdolla. Tauko käytettiin tehokkaasti ja peliin lähdettiin palauttamaan rauha ja selkeys. ”Tarkennettiin tiettyjä asioita ja sitä kautta onnistuttiin saamaan myös sisäpeliin tarvittavaa laadukkuutta”, 1 pj Ilkka Hirvonen analysoi toisen jakson kuntoa. Ulkopelissä ei missään vaiheessa ollutkaan ongelmia ja viimeistään toisessa jaksossa Pöytyän juoksuhanat jäädytettiin lähes umpeen. Kun siihen lisäksi sisäpeli lähti pyörimään ja itsevarmuus kasvoi, ei epäselvyyttä jäänyt siitä, kumpi oli lopulta ottelussa kovempi.

Toinen jakso päättyikin Lipolle juoksuin 2-6 ja ratkaisua lähdetiin hakemaan supervuoroparista. Lippo jatkoi supervuorossa vahvaa ulkopeliä, eikä Pöytyä saanut juoksuja aikaan. Lipolle aukesi siis herkullinen paikka, kun yksi juoksu riittäisi voittoon. Kode ratkaisi varmoin kapteenin ottein ottelun Lipolle, tarjoten Lankiselle paikan tuoda juoksu ja samalla kaksi pistettä kotiin.

”Voitto tuli ansaitusti ja ollaan siihen tyytyväisiä”, Hirvonen kertoo. ”Vastustajalle kuitenkin ansaitut propsit ensimmäisestä jaksosta”. ”Saimme jälleen arvokasta tietoa, treenattavia asioita ja toisaalta itsevarmuutta tulevia pelejä varten. Silloin kun nämä pelaajat suorittavat laadukkaasti, tulos on aina hyvä”, Hirvonen summaa.