RAPORTTI: PUIJON PESIS – OULUN LIPPO 7.7

Pitkäksi jännitysnäytelmäksi venynyt kärkikamppailu Kuopiossa Oulun Lipon ja Puijon Pesiksen välillä päättyi lopulta kotiutuslyöntikilpailuissa savolaisten voittoon, oululaisten kuitenkin viedessä yhden jakson ansaitusti nimiinsä sarjakärki-Puijolta ja sai kotiin viemisiksi yhden sarjapisteen.

Alkuottelussa lähdettiin rallattelemaan sisävuoroilla puolin ja toisin, alkuun Puijon siirtyessä 3–0 johtolukemiin Tuisku Tuovisen sekä Ilari Penttisen lyömien juoksujen turvin, joista Penttinen ennätti omallaan kolmospesälle kunnarin arvoisesti. Oulu kuitenkin kavensi asemaa heti perään Markus Hallasuon lyömällä ja Tino Alaspään tuomalla juoksulla, mutta seuraavalla sisävuorolla kuopiolaiset venyttivät eron jälleen kolmeen juoksuun Kasperi Laasosen lyönnillä. Toisen vuoroparin ulkovuorolla kuopiolaisten hymy kuitenkin hyytyi, kun oululaiset alkoivat urakalla mätkimään juoksuja ja käänsivät asetelman tulostaululla lukemiin 3–6. Karkeloiden käynnistäjänä toimi Ari Lankinen tuodessaan ensin Harri Kolehmaisen, jota seurasi Oskari Salmelan juoksu Hallasuon lyönnistä ja kirsikkana vuoron päälle Niko J. Korhosen mallikas lyönti, joka kantoi Alaspään kotipesään ja miehen itsensä kunnarin arvoisesti kolmospesälle.

Oulun puolella tämä 4–6 tilanne kuitenkin oli vasta lopun alkua kotijoukkue Puijolle, sillä oululaiset mättivät ensimmäisen jakson lukemat hurjiin 4–13 lukemiin! Juoksuista vastasivat parit Lankinen-O. Salmela, Hallasuo-Lankinen, Piri-Alaspää, Hiltunen-Hallasuo sekä Toikka-Alaspää. Unohtamatta kuitenkaan, että näistä herroista Aapo Hiltunen ja Ari Lankinen sovittivat molemmat kotiutuksillaan lyönnit myös kunnarin mittaisesti! Neljännen lopettavalle ei Kuopiossa ensimmäisellä jaksolla ollutkaan enää tarve ja Lippo ansaitsi mallikkaalla sisäpelillä tästä itselleen sekä runsaasti itseluottamusta että yhden sarjapisteen. Mainittakoon myös, että hävitty jakso oli kuopiolaisille ensimmäinen laatuaan tällä kaudella.

Toinen jakso käynnistyi jälleen vahvasti sinivalkoisin silmin katsottuna, Markus Hallasuonlyödessä pajatson tyhjäksi ja Kolehmaisen, Keski-Petäjän sekä Pirin ehtiessä kotiin asti. Puijon Pesis kuitenkin kavensi tilanteen tasoihin yhdellä Kasperi Laasosen ja kahdella Nestori Moision lyönnillä. Oulun Lipon sisäpeli ei enää lähtenyt avausjakson tavoin rullaamaan ja neljänteen vuoropariin mentiin Puijon 6–3 johtotilanteessa. Ryhtiliike kuitenkin tapahtui, kun Lankinen löi ottelun toisen kunnarinsa avulla Kolehmaisen kotiin ja itsensä kolmoselle. AapoHiltunen koetteli kuopiolaisten ulkokenttää vielä vuoron lopussa, mutta lyönti jäi tuomittiin laittomaksi. Näinpä Lippo taipui kakkosjakson komeasta kiristä huolimatta ja savolaiset veivät ottelun supervuoropariin.

Supervuoroparista ei sitten jälkipolville paljon kerrottavaa jäänytkään, vaan puhtailla 0–0 lukemilla ottelun ratkaisemista jatkettiin aina kotiutuslyöntikilpailuihin asti. Kotiutuslyöntikilpailuissa saatiinkin keskustelua aikaiseksi, kun oululaisten toisella kotiutusyrityksellä etenijänä ollut Harri Kolehmainen tuomittiin irronneeksi pesästä ja Oulun leirissä asiasta oltiin kiivaasti eri mieltä. Juoksujakaan ei Oululle enää tämän torikokouksen jälkeen syntynyt ja lopulta Puijo vei ottelun toisen pisteen onnistuneella kotiutusyrityksellään.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin vierasjoukkue Oulun Lipolta Ari Lankinen sekä Niko J. Korhonen ja kotijoukkue Puijon Pesikseltä Ilari Penttinen sekä Tuisku Tuovinen.

Perjantaina kuitenkin jatketaan jälleen kotona, kun Vähänkyrön Viesti saapuu Raksilaan kestittäväksi. Ottelu alkaa 9. heinäkuuta kello 18.00 ja ennakkoliput löytyvät tuttuun tapaan verkkokaupasta. Tervetuloa!