Raportti: Puijon Pesis – Oulun Lippo 26.6.

Otteluraportti 26.6. Puijon Pesis – Oulun Lippo

Lippo palasi vahvasti juhannustauolta ja otti täyden pistepotin Kuopiosta.

Lippo pyöräytti juhannustauon jälkeisen runkosarjapuoliskon vahvasti käyntiin, kun se kohtasi eilen Pöytyän Pesiksen. Ottelu oli joukkueiden tämänviikkoisista kohtaamisista ensimmäinen ja Lipolle ensimmäinen voitto ”kuopioviikosta”. Lippo aloitti pelin erittäin vahvasti ja ensimmäinen jakso oli Lipon hallinnassa alusta alkaen. Toisessa jaksossa Lippo lähti takamatkalta, mutta taisteli hyvillä suorituksilla voiton jaksosta ja sai palkkioksi 3 pistettä sarjataulukkoon. Lippo vei ottelun lukemin 0-2 (1-6, 6-7)

”Oteltiin hyvä ja tasapainoinen ottelu. Ensimmäinen jakso etenkin oli vahvaa tekemistä”, joukkueen ykköspelinjohtaja Ilkka Hirvonen kertaa. Ensimmäisessä jaksossa toimikin niin sisä- kuin ulkopelikin. Vastustajaa ei päästetty juoksupaikoille ja omassa sisäpelissä palaset olivat kohdillaan. Lippo voitti ensimmäisen jakson 1-6.

Kuopio sai hyvän alun toiseen jaksoon, kun se onnistui heti avausvuorossa ottamaan neljän juoksun etumatkan. Lippo taisteli itsensä kuitenkin ensimmäisellä tasoittavalla vuorolla rinnalle ja tilanne oli toiseen vuoropariin lähdettäessä 4-4. Lipon peli meni hieman tukkoon jakson edetessä ja sahausliike juoksujen osalta jatkui aina viimeiseen tasoittavaan vuoroon saakka. Lippo lähti siis viimeiseen tasoittavaan jälleen juoksun perästä. Kärki oli kuitenkin tehtävän tasalla ja lyöjämiehet Lehtiniemi ja Kohonen löivät juuri oikeaan paikkaan kaksi ratkaisevaa juoksua. Lippo voitti jakson juoksuin 6-7 ja samalla koko ottelun 0-2. ”Ansaittu voitto ja kolme pistettä maistuu erittäin hyvältä ja nostaa meidät iskuetäisyydelle sarjataulukossa”, Hirvonen arvioi. Kokonaisuus oli siis ehjä, varma ja voitokas.

Eilinen kohtaaminen oli ensimmäinen tämän viikon Kuopio -otteluista ja seuraava nähdäänkin tänä sunnuntaina Oulun DataCenter Stadionilla. Lippo lähtee tavoittelemaan toista voittoaan kuopiolaisista siis 30.6. klo 16. Nähdään Raksilassa!