RAPORTTI: ULVILAN PESÄ-VEIKOT – OULUN LIPPO 12.6

Ulvilan Pesä-Veikot VS Oulun Lippo 12.06.2021

Sateinen lauantaipäivä Ulvilan Pesä-Veikkojen vieraana päättyi railakkaan sisäpelin myötä Oulun Lipon 2–0 voittoon, molempien jaksojen mennessä selkeästi Lipon nimiin (0–5, 5–10).

Ensimmäinen jakso alkoi Ulvilassa tapahtumarikkaasti ja juoksujen pariin päästiin Oulun Lipon toimesta jo ensimmäisessä sisävuorossa Markus Hallasuon lyödessä ja Harri Kolehmaisen tuodessa. Lipon ulkokenttä kuitenkin alkoi pelin edetessä hidastaa Pesä-Veikkojen vauhtia ja lopulta sisävuorojen onnistumisten myötä siirtyi ottelussa selkeästi kuskin paikalle Hallasuon kotiuttaessa toistamiseen. Kahden seuraavan sisävuoron aikana oululaiset löivätkin vielä kolme juoksua lisää, Miika Keski-PetäjänJonne Luhtavaaran ja Ville-Pekka Jokisen onnistuessa mailan varressa. Tämän seurauksena ensimmäinen jakso päättyi 0–5 Lipon puhtaan ulkopelisuorituksen sekä onnistuneen sisäpelin myötä.

Toinen jakso alkoi Ulvilalle mieluisasti, Lipon pelaajan harhaheiton myötä Pesä-Veikkojen edetessä kahden juoksun arvoisesti ja samalla kotijoukkueen avatessa juoksutilinsä ottelussa. Tästä ei kuitenkaan Lippo-leirissä hetkahdettu, vaan vuorojen vaihtuessa Jonne Luhtavaara kotiutti Kasperi Salmelan, samoin Markus Hallasuo sekä toisen Salmelan veljeksen että Harri Kolehmaisen ja lopuksi Jonne Luhtavaara eteni itsekin kotipesään Keski-Petäjän lyönnillä.

Tulostaulun 2–4 lukemat vieraille eivät kuitenkaan vielä riittäneet, seuraavassa sisävuorossa KolehmaisenHallasuonJokisenLankisenKemppaisen sekä Kasperi Salmelan onnistuessa lyönneissään juoksujen arvoisesti, jonka seurauksena taululle saatiin luvut 2–10. Ulvilan Pesä-Veikot kuitenkin onnistuivat hieman kaventamaan tilannetta kolmen juoksun avulla, mutta kymmentä juoksua ei kotijoukkueessa pystytty enää päihittämään ja näin ollen oululaiset saivat ottelusta haluttuja tuloksia; sekä kolme pistettä kotiin viemisiksi että merkittävän tason noston sisäpelissä.

Pelinjohtaja Markku Hylkilä pitää ottelua hyvänä aloituksena reissulle ja kehityskohteena ollutta sisäpeliä pari pykälää parempana. Erityisesti kakkosjaksolla koko joukkueen kesken jakautuneet onnistumiset ovatkin pelinjohtajan mieleen ja Hylkilä näkeekin, että onnistumiset varmasti ruokkivat kohti huomisen Loimaan Palloilijoita vastaan pelattavaa peliä.

Ottelun parhaina peLaajina palkittiin kotijoukkue Ulvilan Pesä-Veikoista Aleksi Vainio ja Rami Mäkinen. Vierasjoukkue Oulun Lipon parhaat pelaajat olivat Jonne Luhtavaara ja Aki Toikka.

Seuraava Oulun Lipon ottelu on heti sunnuntaina, oululaisten matkatessa Loimaan pesäpallostadionille Palloilijoiden vieraaksi, pelin käynnistyessä kello 15.00.