Raportti: Vähänkyrön Viesti – Oulun Lippo 31.7.

Otteluraportti: Vähänkyrön Viesti – Oulun Lippo 31.7.2019

Matka kohti jatkopelejä on hyvässä vauhdissa! Oulun Lippo päätti pitkän vieraspeliputkensa eilen Vähänkyrön Viestin vieraana Kyrölässä, jossa vieraskoreus sai jäädä kentän ulkopuolelle, kun Lippo keräsi pisteet kuljeksimasta.

Lippo ei ollut eilen ehkä se illan odotetuin vieras, kun se saapui Kyrölän kentälle ryöstöaikeet mielessään. Lipolta nähtiin hyvä kokonaisuus ja vaikka vastustaja laittoi kampoihin loppumetreille saakka, Lippo palasi vierasreissulta kolme pistettä rikkaampana. Ottelu päättyi Lipon hyväksi 0-2 (0-7, 4-6).

Ensimmäinen jakso oli alusta loppuun Lipon hallinnassa. Ulkopelissä nähtiin etenkin todella hyvää tekemistä. Vaikka vähäkyröläiset ovat yleensä viheliäisiä kotikentällään, Lippo ei antanut isännille kuin muutaman kolmostilanteen. Lipon vire oli sen sijaan hyvä myös siäpelin osalta. Lippo sai kierrättää joka vuorossa lyöntijärjestyksen ympäri ja ottelussa nähtiin Lipolta laadukkaita läpäreitä ja hyviä lyöntejä merkistä väliin. Kauaa ei nokka tuhissut ja pisteet ensimmäisestä jaksosta menivät Lipolle lukemin 0-7. VäVillä oli edessään melkoinen savotta ottaa Lippo kiinni.

Vähäkyrö palasi toiselle jaksolle tiukemmalla ilmeellä ja selvästi paremmalla vireellä. Vähäkyröläisiltä löytyy rosterista vaarallisia lyöjiä ja hyvä sisäpeliporukka ja toiselle jaksolle siellä nähtiinkin aktivoitumista. Myös kotietu näytti alkavan tepsiä. Toisesta jaksosta saatiin aikaan melko tasainen vääntö. Vähäkyrö löi kolme kertaa pallon väliin ja kerran takaa läpi, eikä Lippo saanut pyristeltyä otteesta irti, vaan vaaka kääntyi ensin Lipolle, sitten VäVille ja taas toisin päin. Jakso oli tasaista taistelua aina viimeiseen tasoittavaan vuoroon asti. Lippo lähti hakemaan ratkaisua 4-4 tilanteesta, eikä ollut valmis luopumaan pisteistä. Taistelu palkittiin, kun Eino Järvelä onnistui kotiutuksessa ja sai vielä kunnarin kakun päälle. Lippo voitti jakson 4-6.

”Ihan tasapainoinen kokonaisuus”, joukkueen 2. pj Santeri Haipus aloittaa. ”Tiedettiin valmiiksi, että Vähäkyrö on vahvoilla kotona ja siihen nähden pidettiin kyllä hyvin isännät poissa tekopaikoilta”, hän jatkaa. Vähäkyrö onnistui toisen jakson aikana juoksuissa hyvillä lyönneillä, joten sättimistä ei ulkopelin osalta tule. ”Sisäpelikin pyöri hyvin. 13 juoksua on ihan hyvä tulos ja tärkeintä, että tehtiin juuri ne tarvittavat juoksut”, Haipus lisää. Lipon tilanteiden rakentelu etenkin toimi eilisessä ottelussa mallikkaasti. 2 pj näkee pelaamisessa kuitenkin vielä petrattavaa. ”Nyt runkosarjan aikana ollaan kokeiltu ja kokeillaan edelleen kehittää peliä mahdollisimman toimivaksi. Tämä oli tärkeä voitto ja tästä saatiin jälleen arvokasta tietoa kohti syksyn kovia kamppailuja.”

Lippo nähdään seuraavan kerran kentillä huomenna, pitkästä aikaa kotona! Vieraaksi saapuu vain reilu viikko edellisen kerran vastassa ollut Laukaan Urheilijat. Tule kannustamaan Lippo voittoo!