Raportti: Laukaan Urheilijat – Oulun Lippo 21.7.

Otteluraportti: Laukaan Urheilijat – Oulun Lippo 21.7.2019

Linja piti laukaalaisia vastaan. Oulun Lippo kohtasi sunnuntaina vieraissa Laukaan Urheilijat, kiikarissa täydet pisteet. Hellelukemat heittivät lisähaastetta, mutta tavoite saavutettiin.

Oulun Lippo aloitti vierasotteluiden putken viime sunnuntaina Keski-Suomesta, jossa vastassa oli Laukaan Urheilijat. Otteluun lähdettiin selvällä tavoitteella; hakea täydet pisteet, ja sen myös Lippo teki. Laukaa kaatui lukemin 0-2 (0-3, 2-6).

Sunnuntai-iltapäivänä oteltiin Hippoksella raskaassa kelissä, kun elohopea hätyytteli 30 astetta. Ennakkoasetelmissa Laukaan ei odotettu olevan kauden vaikein haaste, mutta keli teki ottelusta lähtökohtia haastavamman. ”Yritettiin pelata mahdollisimman säästeliäästi”, joukkueen 2 pj Santeri Haipus kertoo strategiaksi kelin selättämiseksi. Säästeliäisyys näkyi ehkä hieman peliotteista, mutta tavoitteen saavuttamista se ei estänyt. ”Kolme pistettä oli tarkoitus saada ja siinä myös onnistuttiin”, Haipus toteaa. Ensimmäinen jakso menikin melko suvereenisti Lipolle lukemin 0-3.

Jos suurta juoksuilottelua ei ollut odotettavissa niin ulkopelaaminen taas oli Lipolta pitkälti varmaa suorittamista. Lippo sai pidettyä vastustajan nollilla ottelun viimeiseen vuoroon saakka, jolloin Laukaa kuitenkin onnistui kahdella hyvällä lyönnillä kaventamaan toisen jakson 2-2:een. Lippo pääsi kuitenkin päättämään jakson palottomaan ajolähtöön ja kolmeen yritykseen. Viimeisenä lyöjänä Ari Lankisella oli edessään tiukka paikka, mutta upeasti paineen alla hän kumautti pallon kopparin yli ja lisäsi Lipon saldoon 1+3. Jakso ja ottelu päätyi samalla Lipolle lukemin 0-2 (0-3, 2-6).

”Kokonaisuutena pitää olla tyytyväinen kolmeen pisteeseen, vaikkei peli ollut aivan huippuluokkaa”, Haipus summaa. ”Tehtiin kuitenkin se mitä pitää, saatiin pidettyä kaveri vähissä tilanteissa ja vähissä juoksuissa ja onnistuttiin itse ratkaisevissa paikoissa,” hän päättää.

Lippo matkustaa seuraavaksi Kannukseen. Keskiviikkoinen ottelu on joukkueiden toinen kohtaaminen ja voiton kautta Lippo hätyyttelee jo sarjataulukon kakkossijaa.