Sinivalkoisten peli-ilme toi 2 pistettä Savosta

Ottelu Lipolle supervuoron jälkeen 1-2 (3-2, 0-2, 0-1)

Oulun Lipon alkukausi ennen Savon vierailua oli tuonut kolme puhdasta tappiota ja yhden kahden pisteen voiton.

Puijon Pesiksen uuden hiekkatekonurmen avajaisottelu pelattiin koleassa säässä. Lämpötila näytti kahdeksaa astetta.
Lipon sisäpeli ei auennut ottelu ensimmäisessä sisävuorossa ja tilanteiden teko oli vaikeaa. Lipon ensimmäinen ulkopelivuoro antoi vastavuoroisesti viitteitä kovasta taisteluilmeestä. Paavo Kaasila poltti ensimmäisestä 1-tilanteesta hienosti 1-rajapienestä etenijän kakkospesälle. Puijon pesis siirtyi kuitenkin 1-0 johtoon. Mikko Lukkarin kumura tippui 3-koppari Lankisen eteen. Juoksun toi Miro Kähkönen. Toisen vuoroparin aloittavalla Lippo järjesteli takatilanteen Jussi Partaselle, (lyödyt 3/5) jonka merkkaamaton kolmossivurajalle suuntautunut kumura toi lukemat 1-1. Juoksun toi Topi Korhonen

Molemmat joukkueet pelasivat tarkkaa ulkopeliä ja 1. jaksolla sisäpeliratkaisut olivat laaduttomia molemilla joukkueilla. Seuraavaa juoksua odotettiin aina neljännen vuoroparin aloittavalle. Jussi Partanen löi kahden palon ajolähtötilanteessa viimeisellä lyönnillä kolmosluukusta pallon läpi metsään ja Ari Lankinen kirmasi lukemat 1-2 Lipolle.

Puijon pesis tuli neljännen tasoittavalle taka-ajajan roolissa. Jakso näytti jo menevän Oulun Lipolle. Siilinjärven Pesiksen paidassa superpesiskokemusta hankkinut Toni Toivanen oli kuitenkin eri mieltä ja löi ottelun tasoihin 2-2 kolmospuolen pysymailalyönnillä. Juoksun toi nopeakinttuinen Misa Märsylä. Jatkotilanteessa Topi Korhosen polttoyritys kolmospesälle meni harhaan ja Seeti Surakka toi jakson voittojuoksun 3-2.

Toinen Jakso käänsi momentumin Lipolle

Lippo jatkoi vahvaa ulkopeliä ja jätti Puijon Pesiksen ensimmäisessä sisävuorossa juoksuitta. Lipon ensimmäinen sisävuoro alkoi kehnosti ja kaksi paloa tuli nopeasti ykköskärjestä. Lipon Lukkari Samuli Pohjolan nollatilanteen tolppa pysyi hyvin lautasella läpi ottelun ja tilanteiden rakentelu muodostui vaikeaksi kotijoukkueelle, kiitos Lipon räpylävarman ulkopelin.

Toisen jakson kulminaatiopiste oli kolmannessa vuorossa. Puijon Pesis rakensi palottoman 1-3 tilanteen. Kotijoukkue yritti oivallista yllätysottoa kakkosraja-pienellä. Pieni jäi kuitenkin lukkari Pohjolalle ja kotipesään tuli ensimmäinen palo. Jälkitilanteesta Pohjolan otti vielä takaetenijästä kolmospesältä toisen palon ja näin Puijon Pesiksen momentum kuivun kasaan.

Oulun Lippo rakenteli kolmannessa vuoroparissa omalla sisävuorollaan Topi Korhosen 2-sivurajavapaalla takatilanteen. Lipon Pelinjohtaja Tolonen antoi luottoa Korhoselle. Yllätysmerkki värähti päälle ja Korhosen merkkipystymailalyönti suuntautui kolmoskopparin eteen. Kasperi Salmela tuuletti johtojuoksua kotipesään 0-1. Samassa vuorossa Lipon kakkospalkittu Veeti Venäläisen 2-sivurajakumura upposi väliin ja Topi Korhonen karkasi kotipesään tuoden Lipon 0-2 johtojuoksun.

Lippo jätti Puijon Pesiksen toisella jaksolla juoksuitta ja ottelu siirtyi supervuoropariin.

Lippo vahvempi supervurossa

Lippo aloitti supervuoron sisältä ja rakensikin ajolähdön yhdellä palolla. Mailan varteen astui kuumassa kumuravireessä ollut Jussi Partanen. Partasen vapaa tappikumura meni riittävän matalana kolmoskopparin eteen ja 100 %:lla (6/6) kentälle mennyt Jan Hankala toi 0-1 johtojuoksun. Lipon vuoro päättyi jatkotilanteeseen, kun Partasen koukku jäi lyhyeksi ja palot kolmospesältä ja Partasesta itsestään ykköspesältä.

Puijon Pesis ei saanut omalla sisävuorollaan kolmostilannetta ja ottelun viimeisen palon sinetöi ulkopelissä varmoja otteita esittänyt takalukija Kasperi Salmela. Voitto oli Lipolle hieno suoritus ja se näkyikin riemun purkauksina ottelun jälkeen. huomioitavaa pelissä oli Immo Rautiaisen rooli Lipon kaarella 2.pelinjohtajana.

Lipon parhaana pelaajana palkittiin hienoa lukkarityöskentelyä esittänyt Samuli Pohjola (2/5 kl) Savolaistaustainen pallovarma Veeti Venäläinen pokkasi Lipon kakkospalkinnon. Venäläisen tehoihin kirjattiin 1 lyöty ja 4/6 kärkilyöntiä.

Puijon Pesiksen palkitut olivat 1-palkittu Toni Toivanen (5/6 kl) ja 2-palkittu Miro Kähkönen (2/5 kl)
Seuraava Lipon ottelu on 11.6. Vastaan Raksilan pyhättöön saapuu lahjakas Kouvolan Pallon Lyöjät. Ottelu alkaa klo 14

Depyytin 2.pelinjohtajana tehnyt Rautiainen taputtaa poikien voitolle kuvan oikeassa reunassa.