VÄLIERÄ-RAPORTTI: KANNUKSEN URA – OULUN LIPPO 4.9.

Oulun Lippo varmisti toisella välierävoitollaan jatkopaikkansa Superpesiskarsintoihin, kun Kannuksen Uralla ei ollut enää aseita oululaisia vastaan tuulisella Lestijoki-areenalla!

Oululaisten ulkokenttä ei antanut paljoakaan kerrottavaa jälkipolville Kannuksen Uran sisäpelistä, kun isäntiä pidettiin nollalukemissa läpi jakson, kun taas Lippo avasi heti ensimmäisellä sisävuorollaan juoksutilin, kun Ari Lankinen kotiutti Miika Keski-Petäjän. Tätä seurasi toisen lopettavalla sisävuorolla Oulun Tapani Pirin onnistuminen melkein kunnariin asti yltävällä lyönnillä, jolla myös etenemässä ollut Harri Kolehmaisen ehti kotiin! Juoksuja alettiinkin tosissaan tehtailemaan, kun ensin Markus Hallasuo kotiutti Tapani Pirin ja seuraavana Ari Lankinen kotiutti uudelleen kentälle päässeen Harri Kolehmaisen.

Kannuksen ulkopelistä saatiinkin useampia lahjuksia, kun Uralla poltteli pallo räpylässä tai heitto epäonnistui, joiden turvin Lippo siirteli itseään eteenpäin pesäväleillä. Myös muutama juoksu saatiin Lipon nimiin epäonnistuneiden kotiutusheittojen avustuksella. Lisäksi myös lyhyillä lyönneillä oli iso onnistumistakuu avausjaksolla ja etukenttää hyödyntäen 0–5 johtolukemiin vierasjoukkueen siirtelikin Ari Lankinen, kun Harri Kolehmainen ehti täpärästi kotipesään ennen palloa. 0–5 lukemat jäivätkin jakson lopullisiksi numeroiksi pelaamatta jätetyn neljännen tasoittavan sisävuoron myötä.

Toisella jaksolla Aapo Hiltunen vastasi jakson ensimmäisestä lyödystä juoksusta, Kasperi Salmelan toimittua tuojana. Kannus kuitenkin pääsi tasoittavalla sisävuorollaan tasoittamaan tilanteen, kun lyöjäjokeri Tuomo Rautio onnistui kotiuttamaan Eliel Koskelan. Oululaiset eivät tästä kuitenkaan hätkähtäneet, vaan tekivät jälleen sisällä välimatkaa kotijoukkueeseen, kun Markus Hallasuo kotiutti kahdella lyönnillään sekä Oskari Salmelan että Miika Keski-PetäjänHallasuon onnistumisia nähtiinkin vielä kolmannessakin sisävuorossa, kun taululle saatiin 1–4 lukemat Miika Keski-Petäjän ennätettyä jälleen kotipesään saakka ajoissa.

Kolmannen lopettavalla sisävuorolla nähty kannuslaisten 2–4 kavennusjuoksu herätti toivon kipinää myös kotijoukkueessa hetkellisesti. Kannuksen haaveet ottelun venyttämisestä supervuoropariin alkoivat kuitenkin kariutua Kasperi Salmelan tyhjän kentän kunnarin myötä, jota seurasi vielä Tapani Pirin kotiutuslyönti, jolla Oskari Salmela ennätti kotipesään. Jakson lopulliset 2–7 lukemat taululle sinetöi Miika Keski-Petäjän lyönti, jonka aikana Harri Kolehmainen ehti juosta kotiin. Tämä merkitsi Oululle sekä ottelun puhdasta 0–2 voittoa sekä välieristä eteenpäin jatkamista!

Välieräottelun parhaina palkittiin Oulun Liposta Miika Keski-Petäjä ja Tapani Piri. Kannuksen Uran parhaina pelaajina palkittiin Lauri Vuollo sekä Eetu Isohanni.

Voitokkaiden välierien myötä Oulun Lippo varmisti paikkansa Superpesiksen karsintaotteluissa, joissa vastaan asettuu Siilinjärven Pesis. Oulun Lippo lähtee otteluun kotiedulla, joka tarkoittaa, että ensimmäinen karsintapeli pelataan tulevana keskiviikkona 8. syyskuuta Oulun DataCenter Stadionilla. Ottelu alkaa kello 16.30 – lämpimästi tervetuloa kannustamaan! Ylös kalenteriin kannattaa laittaa myös kolmas karsintapeli, joka pelataan Oulun DataCenter Stadionilla sunnuntaina 12. syyskuuta kello 15!

Liput jatkopeleihin verkkokaupasta https://lippo.shopunique.fi/ tai portilta – hinnat 10e/15e ja alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.