VÄLIERÄ-RAPORTTI: OULUN LIPPO – KANNUKSEN URA 1.9.

Oulun Lippo otti tuulisena keskiviikko-iltana ensimmäisen kiinnityksen välieriin kaatamalla kotikentällään Raksilassa Kannuksen Uran puhtaasti numeroin 2–0 ja vaikka aina varmasti parannettavaakin löytyy, on 1–0 johtoasemasta hyvä jatkaa seuraavaan välieräotteluun tulevana lauantaina!

Siili Solutionsin isännöimän ottelun avausjaksolla liikkeelle lähdettiin hieman tunnustellen, Oulun Lipon kuitenkin hyödyntäessään paikkansa ja siirtyen ensimmäisellä sisävuorollaan 1–0 johtoon kun Aapo Hiltunen kotiutti Ari Lankisen. Ottelussa pysyteltiinkin aina kolmannen lopettavaan sisävuoroon saakka 1–0 lukemissa, kunnes Harri Kolehmainen onnistui mailan varressa kotiuttaen Kasperi Salmelan. Kannuksesta saapuneet välierävieraat eivät kuitenkaan saaneet jakson aikana yhtäkään juoksua tehtyä oululaisten ulkokentän kustannuksella ja jaksotauolle päästiin Lipon johtoasemassa otteluvoittoa ajatellen!

Seuraavalla jaksolla Lippo ottikin reilumman välimatkan vieraisiin heti avausparissa, ensin Ari Lankisen aloittaessa toinen jakso tyhjään kenttään tehdyn kunnarin voimin, jota seurasi vielä Lankisen eteneminen kotipesään Jimi Heikkisen lyönnistä. 2–0 numeroissa edettiinkin aina toisen jakson puoliväliin saakka, kunnes Markus Hallasuo siirsi isännät 3-0 johtoon kotiuttamalla Aki Toikan. Tätä seurasi vielä hetken kuluttua Miika Keski-Petäjän lyönti, jolla Markus Hallasuo pääsi itsekin tuomaan yhden juoksun!

Kannus kuitenkin kavensi tilanteeksi 4–1 omalla sisävuorollaan Joel Salmelan lyönnillä ja Vili Ruuskan tuonnilla, mikä ei kuitenkaan riittänyt, kun Oulu takoi seuraavassa sisävuorossaan taululle lukemat 6–1. Ensimmäisestä juoksusta vastasivat Jonne Luhtavaara ja Harri Kolehmainen, toisesta taas Aapo Hiltunen ja Santtu Luhtavaara. Vieraaksi saapunut Kannus ei pystynyt tähän enää tasoittavalla vuorollaan vastaamaan ja karua tarinaa Uran onnistumisista sisällä kertoikin ottelussa yhteensä saadut 12 kolmostilannetta, joista vain yksi päättyi juoksuun. Oululaisten puolesta ottelu päättyi kuitenkin halutusti, kun voitosta saatiin ensimmäinen kiinnitys Superpesiksen karsintapeleihin etenemistä ajatellen!

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Oulun joukkueesta Ari Lankinen ja Harri Kolehmainen. Vierasjoukkue Kannuksen parhaina pelaajina palkittiin Mikael Mäkelä ja Teemu Hollanti.

Seuraava ottelu pelataankin vuorostaan Kannuksessa tulevana lauantaina. Ottelu alkaa 4. syyskuuta jo kello 15.00 ja ottelu on nähtävillä suoratoistona Lestijoen lehden tilaajille osoitteesta lestijoki.fi. Ottelulähetyksen näkeminen edellyttää lehden tilaamista, joka onnistuu 1 euron kertakokeiluna kuukauden ajaksi.